Biden deltok på et innsamlingsarrangement for den kommende valgkampen der han holdt tale foran rundt 200 personer onsdag. Under talen ropte en kvinne i salen:

– Som rabbiner mener jeg du må ta til orde for en våpenhvile nå.

Biden svarte:

– Jeg tror vi trenger en pause. En pause betyr å gi tid til å få fangene ut.

Det hvite hus sendte senere ut en oppklarende melding der det heter at Biden henviste til gislene, ikke fangene, som Hamas bortførte fra Israel under angrepet 7. oktober. 1400 personer ble drept og over 200 tatt som gisler.

Det hvite hus har tidligere sagt at det støtter en «humanitær pause» slik at humanitær hjelp kan sendes inn på Gazastripen og slik at gislene kan hentes ut.

Israel har lovet å utslette islamistbevegelsen Hamas og har gjennomført intense luftangrep mot Gazastripen etter 7. oktober.

Rabbineren som konfronterte Biden under talen onsdag, sier hun heter Jessica Rosenberg. Hun ble fulgt ut av salen av sikkerhetsvakter mens hun sang «våpenhvile nå». Biden fortsatte å prate og sa at han forstår følelsene rundt konflikten i Midtøsten.

– Dette er utrolig komplisert for israelerne. Det er utrolig komplisert for den muslimske verdenen også. Jeg har støttet en tostatsløsning og har gjort det helt fra begynnelsen. Faktum er at Hamas er en terrororganisasjon. En renspikket terrororganisasjon, sa Biden.