Ei nødmelding fra en båt resulterte i en stor redningsaksjon i Tomrefjord tirsdag kveld.

Ni personer havna i sjøen da båten forliste, men litt før klokka 19.30 forteller Owe Frøland ved HRS Sør-Norge at alle de ni er berga.

– Ingen skal være alvorlig skadd utover at de er nedkjølt. Noen tas med til sjukehus i Molde for undersøkelser, resten tas i første omgang hånd om i et mottak på stedet, sier han. Politiet opplyser at de oppretter undersøkelsessak etter hendelsen.

Ifølge HRS Sør-Norge var det en arbeidsbåt fra Vard Langsten som fikk problemer.

– Hva som har skjedd er fortsatt ikke på det reine, men båten frakta folk til og fra kystvaktskipet som er under testing på fjorden, KV «Bjørnøya», sier redningsleder Erik Willassen til Smp.no.

Talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, Jonny Karlsen sier til Sunnmørsposten at Forsvaret formelt ikke har tatt over det operative ansvaret for de tre nye kystvaktskipene som bygges ved Vard Langsten. KV «Bjørnøya» var på testtur i Moldefjorden tirsdag.

HRS Sør-Norge bekrefta til Smp.no at det pågikk en redningsaksjon klokka 18.43.

– Foreløpig vet vi svært lite, men en båt som har frakta folk har fått vansker, og ni personer skal være i sjøen. To helikopter og flere båter er undervegs, sa redningsleder Erik Willasssen.

– Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, la han til. Ifølge Vestnesavisa skjedde forliset mellom Tautra og Nerås.

Litt før klokka 19 sa operasjonsleder Leif Arne Mork at politiet ikke hadde oversikt, men at de var undervegs for å bistå på landsida.

– Inntil videre er det Hovedredningssentralen som styrer aksjonen, sa Mork. Politiet fikk melding om hendelsen nettopp via HRS, klokka 18.27.

Hos Møre og Romsdal 110-sentral fikk Sunnmørsposten ved 19-tida opplyst at også brannvesenet deltok i redningsaksjonen.

– Vi har båter på veg både fra Vestnes og Molde, het det.

Klokka 19.09 skreiv politiet i ei Twitter-melding at det da var ressurser på stedet som tok hånd om folk som var i sjøen.

Ved 19.20-tida sirkulerte et helikopter utenfor Leirvågen ved Tomrefjord.

KV Bjørnøya bygges ved Vard Langsten i Tomrefjord, og en arbeidsbåt knyttet til verftet forliste tirsdag. Foto: KRISTOFFER ANTONSEN
Brannbåten Charlie deltok i redningsaksjonen. Foto: Kristoffer Antonsen
KV Bjørnøya bygges ved Vard Langsten i Tomrefjord, og en arbeidsbåt knyttet til verftet forliste tirsdag. Foto: Kristoffer Antonsen
Luftambulansen deltok i den store redningsaksjonen utenfor Leirvågen ved Tomrefjord. Foto: KRISTOFFER ANTONSEN
Luftambulansen er i området etter melding om at en båt har forlist, og ni personer skal være i sjøen. Foto: SKJERMDUMP/FLIGHTRADAR
Foto: Kristoffer Antonsen