Det amerikanskeide lasteskipet er registrert på Marshalløyene, ifølge det britiske sikkerhetsfirmaet Ambrey. Den amerikanske sentralkommandoen har identifisert skipet som M/V Gibraltar Eagle. Houthi-militsen står bak angrepet, ifølge dem.

De melder at raketten forårsaket en brann. Ingen ble såret, og skipet er fortsatt sjødyktig, ifølge Ambrey. Tre raketter ble avfyrt mot skipet, og to av dem nådde ikke fram.

Også rederiet opplyser at skadene på skipet og lasten var små.

Stål i lasten

Den britiske organisasjonen for maritime operasjoner ( UKMTO ) har fått meldinger om at fartøyet er truffet på babord side.

Skipet ble angrepet 177 kilometer sørøst for Aden, ifølge UKMTO. Skipet er lastet med stålprodukter.

En rekke sivile skip har blitt angrepet av houthi-militsen i Rødehavet siden november. I forrige uke gjennomførte britiske og amerikanske styrker angrep mot militsen i Jemen.

Amerikanske interesser

Houthiene har uttalt at angrepene mot sivil skipsfart skal fortsette. Også britiske og amerikanske interesser beskrives som legitime mål.

Ambrey uttaler at skipet som ble angrepet mandag, ikke har noen tilknytning til Israel. De antar at rakettangrepet var ment å ramme amerikanske interesser som en respons på forrige ukes angrep i Jemen.

Tidligere på mandagen oppdaget amerikanske marinestyrker en annen rakett som ble avfyrt mot skipsleia i området.

– Raketten sviktet i luften og traff land i Jemen. Det er ikke meldt om personskader eller skader, skriver den amerikanske sentralkommandoen.