Brettpadleren Torkild Skjong (50) utførte en bergingsaksjon utenom det vanlige, da han var på treningstur utenfor Giske søndag.

Resultatet var at den stjålne rib-båten unngikk å bli knust til pinneved i fjøresteinene. Politiet vil gjerne ha tips fra publikum som kan ha observert båten, eller personer i tilknytning til båten de siste dagene.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Ramponert

For SUP-entusiasten Skjong (SUP står for «stand up paddling» journ. anm.), ble det en langt mer strabasiøs treningstur enn han hadde tenkt seg.

– Det blåste en fin liten kuling da jeg skulle ut med SUP-brettet mitt. Jeg pleier å padle nye mellom Alnes og Giske når det er friskt vær, og søndag var det gode forhold for «downwind»-padling, forteller han.

Skjong forteller at han ble oppmerksom på en rib-båt som så ut til å være i drift vest for øya Havsteinen mot Alnes. Han ble først bekymret for om det hadde skjedd en ulykke.

To timers kamp

Ifølge brettpadleren var det stor fare for at den kostbare båten skulle bli knust fordi vinden og bølgene førte den inn mot en fjellvegg på den vesle øya Havsteinen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Han bestemte seg for å forsøke å berge båten, og fikk satt slep fra båten til SUP-brettet.

– Med store anstrengelser fikk jeg tauet den i sikkerhet vekk fra fjellveggen. Etter to timers kamp for å unngå at båten skulle havne i fjæra på Valderøya, klarte jeg å få styrt båten på skrå mot vinden i retning havna på Skjong, og etter hvert inn i havna med liten margin, forteller hardhausen.

– Kalkulert risiko

Etter å ha varslet politiet om båten, kunne de igjen kontakte en glad båteier:

– Joda, han satte pris på jobben som var utført, forteller Skjong.

– Hva med din egen sikkerhet. Følte du deg noen gang i fare underveis?

– Nei, jeg er vant med å holde på under slike forhold. Det var strabasiøst, men det var en kalkulert risiko, svarer han.

Torkild Skjong har drevet med vannsport siden han var en guttunge, og sier han tok en kalkulert risiko ved å ta rib-båten under slep. Foto: Jakob Giske Skjong