- Det er lenge siden slike skip har blitt bygget i Norge. Hvis denne byggingen blir en realitet, betyr det enormt for verftsindustrien, norske arbeidsplasser, og norsk turistnæring. Det vil også ha gode ringvirkninger for annen næring, sier Solberg til Smp.no via kommunikasjonsrådgiver Tor Borgersen i kommunikasjonsseksjonen ved statsministerens kontor.

- Det er også gledelig å merke seg at denne kontrakten viser at norsk verftsindustri er konkurransedyktig på kvalitet og pris i et tøft internasjonalt marked, kommenterer statsministeren, etter at Hurtigruten og Kleven torsdag presenterte en intensjonsavtale om å bygge to nye hurtigruter som skal leveres i 2018 og 2019. Avtalen inkluderer også opsjon på bygging av ytterligere to nye skip.

– Selv om det ikke skulle bli fire skip til slutt, vil dette være den største kontrakten vi noen gang har inngått. Vi har ikke lyst å gå inn på summene, men dette dreier seg om en kontrakt på flere milliarder kroner, sa Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam til NTB.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook