GODØYA (smp.no): Store letemannskapet har siden onsdag ettermiddag søkt etter en mann født i 1945 fra Giske kommune. Vedkommende skal ha lagt ut på en fjelltur i 11-tiden i formiddag, og ble meldt savnet av pårørende da han ikke kom hjem til avtalt tid. Søket vil fortsette natten igjennom og helt til situasjonen er avklart

Politiet fant den savnedes bil ved Dyb på Godøya. Ambulansehelikopter, Seaking, Røde Kors og Norske Redningshunder har deltatt i søket i løpet av dagen. Nå har helikopterene blitt satt på bakken på grunn av kraftig vind, men letemannskapene får bistand fra kystvakta som lyser opp fjellsidene.

Setter inn ressurser

Sent onsdag kveld foregikk søket på toppen av fjellet.

-  Vi prioriterer nå å få inn flere redningshunder slik de får brukt sine fantastiske egenskaper. Hvis det ikke medfører resultater, må vi sette inn flere ressurser, sier innsatsleder Olav Ramnefjell til smp.no.- Hva vet dere om den savnede mannen?- Det er snakk om en turvant person som skal være godt kledd. Han har gått mye tur i Godøyfjell-området, så han skal ha gode forutsetinger for å klare seg. Vi kommer til å lete med fullt trykk så lenge det er tilrådelig, sier innsatslederen.

Vanskelige forhold

- Leteforholdende vil jeg beskrive som utfordrende. Det er glatt, mørkt og det har ikke gjort ting enklere at det er snø i lufta. Vi skal gjøre alt vi kan, men vi må ta ei totalvurdering på sikkerheten også.Ramnefjell ønsker ikke at noen skal drive letearbeid på eget initiativ.- Hvis det er noen som har gode lokalkunnskaper og kjenner godt til terrenget, så kan de gjerne komme på Godøy skule. Vi trenger noen som kan være med søkelagene ut i terrenget.

Hvis ikke situasjonen blir avklart i løpet av natten vil politiet vurdere å anmode frivillige og forsvaret om å delta i søket når det blir dagslys.

- Leteforholdende vil jeg beskrive som utfordrende. Det er glatt, mørkt og det har ikke gjort ting enklere at det et snø i lufta, sier innsatsleder Olav Ramndefjell. Foto: Morten Hjertø
Et redningshelikopter er satt inn i letingen. Foto: Morten Hjertø