Sture Fladmark, daglig leder i Aaslk, ønsker ikke å gå nærmere inn på hva hendelsen omfattet. Dette begrunner han med at det er en personalsak.

– Vi har hatt en hendelse mellom en utøver og en ansatt i forbindelse med trening. Ut ifra den hendelsen har styret innhentet informasjon fra de som observerte den, og det har blitt hentet inn skriftlig beskrivelse av situasjonen slik de oppfattet den. Vi har også innhentet opplysninger fra Arbeidstilsynet, idrettskretsen og fått gjort en juridisk vurdering, sier Fladmark.

– Konklusjonen er at den ansatte har fått en skriftlig advarsel hvor styret bemerker at det var uakseptabel adferd og at hvis det skjer igjen, så kan det gå ut over arbeidsforholdet, sier Fladmark videre.

Foreldremøte

Etter det ekstraordinære styremøtet ble det på kort tid innkalt til foreldremøte i svømmeklubben.

– 40 til 50 foreldre deltok. Dette ble gjort for å klargjøre situasjonen så godt som mulig og for å informere, uten å gå inn på saken mellom utøveren og den ansatte, sier Fladmark.

– Ikke kjekt

Fladmark er klar på at dette har vært en vanskelig sak.

– Vi er ansvarlige for utøverne våre generelt, men også de ansatte. Dette har ikke vært kjekt å få på bordet. Det må jeg bare være ærlig om.

– Har dere fått varsler om denne personen tidligere?

– Det er mitt første i forhold til denne ansatte. Jeg vil ikke uttale meg videre om det, sier Fladmark som har vært daglig leder Aaslk i en måneds tid.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med den aktuelle ansatte i svømmeklubben. Personen ønsker ikke å kommentere saka.