- Hva er dinhjertesak? -Det er vanskelig å velge ei hjertesak. Kampen for livsretten fra unnfangelsentil en verdig død, er sentral. Jeg vil være med å stoppe reisen motsorteringssamfunnet, der etikk skal gå foran teknikk. Alkoholpolitikken er ogsåei hjertesak – 90.000 barn lider av voksnes alkoholbruk. Når jeg tenker sakerfor Møre og Romsdal, er gjennomføring av ferjefri E39 og bygging av StadSkipstunnel, viktige samferdselssaker. Landbrukspolitikken blir viktigfremover. Bøndene har ei viktig oppgave å produsere nok mat til landet og børverdsettes med ei lønn som andre i samfunnet. Dette blir bare noen eksempler,fordi det er mange saker å brenne for som KrF-politiker.

- Hvorfor begyntedu å engasjere deg politisk? -Jeg var i hele ungdomstiden interessert i organisasjonsarbeid. Fokus har vært iKFUK/M og aktiviteter i Den norske kirke. Overgangen til politisk arbeid harderfor ikke vært stor. Jeg startet som lokalpolitiker i 1995. Jeg er veldigstolt over byen min og ville blant annet være aktiv med i planleggingen avÅlesunds 150-årsjubileum. Oppvekst og kultur ligger mitt hjerte nært, og derforhar jeg vært kulturpolitiker både lokalt og da jeg begynte som fylkespolitiker.Jeg ble leder av Kulturutvalget i Fylkestinget og fikk mange interessante arbeidsoppgaver.

- Hvor lenge hardu vært med i politikken? -Jeg har vært politiker i 18 år.

- Hvordan brukerdu sosiale medier i valgkampen? -Jeg har mye ugjort når det gjelder bruk av sosiale medier. Dette er ikke minsterkeste side. Jeg er på Facebook og har konto på Twitter. Jeg ser at bruk avsosiale medier er viktig, - ikke minst når det gjelder å nå ut til ungdommen.Her må jeg skjerpe meg.

- Fortell om denbeste sommeren du har hatt.-Jeg har mange gode sommerminner, men jeg vil trekke fram ett fra barndommenssommer, med snekka hver søndag i finevær inn til Tyskholmen, sier RigmorAndersen Eide.

– Nistekurva varfylt av påsmurte smørbrød i flere lag i matboksa, og badesko og badering varmed og vi tøffa oss innover fra Skjerva. Det var ikke lange turen, men likevel– vi var på tur! Her samles hele storfamilien med venner på ei slette. Dette eret fantastisk sted både til undring i skogen og ikke minst badelivet i fjøra.Et godt minne!

- Og din verstesommer?-En gang som nygifte og med en ni måneder gammel aktiv krabat i baksetet, skullevi på telttur. Vi hadde ikke noe spesielt mål, men det var stas å krysse grensatil Sverige. Akkurat som i flere sommeruker her i Ålesund, bøtta det ned medregn. Vi var optimistiske og dro etter sola uten å lykkes. Jeg husker godt iStockholm når marka i forteltet var ei stor gjørme. Vi fylte på med papplatersom bare forsvant etter hvert som de ble fuktige. Den gang brukte vi tøybleier.Berget av bleier på taket av vår lille Renault 5, ble bare høyere og høyere.Vel tilbake til Norge og Larvik, fikk vi tørket opp både klær og utstyr, og denhvite bleievasken hang i barduna mellom teltet og bilen. En tøff start, menogså et minne vi tenker tilbake på med humor og «at vi orka».