Med en komfortabel 3-0 seier i første kvalifiseringskamp mot Sunndal skulle Herd sikre opprykk med rekordstort hjemmepublikum i Sunnmørshallen i kveld.

Men Sunndal-spillerne tok "Herdianerne" på senga og gikk ut i hundre. Drøyt midtveis i 1.omgang sendte Sunndals Vegard Øie av gårde et kanonskudd fra 20 meter. Rett i nettmaskene. Da Øystein Reiten la på til 2-0 for gjestene bare tre minutter seinere, fikk selv den mest ihuga Herdsupporteren et nervøst drag over ansiktet.

Fram til da hadde nemlig Sunndal styrt kampen som de ville.

Men en redusering av Vegard Bruland i det 32.minutt og utligning til 2-2 ved Andreas Ulvestad rett før pause ga de fleste av de 402 tilskuerne hvilepuls igjen.

Bedre 2.omgang

Herd fikk en god start på andre omgang med scoring av Finn Erik Stavseng etter bare tre minutters spill.

Derfra og ut hadde Herd full kontroll og de ansvarlige kunne starte planleggingen av opprykksfesten til 2.divisjon.

Andreas Ulvestad la på til 4-2 og 5-2 seinere ut i omgangen. Dermed vant Herd 8-2 sammenlagt over Sunndal.

- Dette var gøy! Utrolig artig, jublet kampens gigant, tremålsscorer Andreas Ulvestad etter kampen.

Kunne juble til slutt

Det var heftige jubelscener i Sunnmørshallen etter at dommer Christina W. Pedersen blåste av kampen.

– Både for meg og klubben er dette kjempeartig. Det har vært en lang reise fra 4. divisjon i 2008 til 2. divisjon neste år. Nå skal i alle fall jeg ha meg en velfortjent ferie, så skal vi gjøre oss klar til neste sesong, sier Herd-trener Rune Ulvestad til smp.no.

Les mer om opprykksjubelen i lørdagens utgave av Sunnmørsposten.