Det kom fram da Guttelvik onsdag presenterte sitt forslag til fylkesbudsjett for neste år og økonomiplan fram til og med 2019.

– Dette er ikke en endring av prioriteringen av Nordøyvegen. Vi legger til grunn at Fylkestinget har sagt at prosjektet skal bygges, sier Guttelvik.

Han viser til at Nordøyvegen er et bomvegprosjekt og skal vedtas av Stortinget.

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik.

– Må kvalitetssikre alt

– Alle prosjekt som skal til Stortinget må kvalitetssikret. Først når det er ferdig for vi endelig beskjed om hva Nordøyvegen vil koste. I tillegg til dette skal finansieringen kvalitetssikres, påpeker Guttelvik.

Dette fører etter Guttelviks vurderinger til at Stortinget tidligst til høsten neste år vi få Nordøyvegen til behandling.

Venter reaksjoner

– Dette er ingen endring i prioriteringene. Det er ikke et ord her om at prosjektet ikke kommer. Men vi kan ikke legge inn i budsjettet prosjekt i ikke vet hva koster.

– Venter du politiske reaksjoner på at du gjør det på denne måten?

– Jeg venter reaksjoner på flere av de investeringene som vi mener må skyves ut i tid. Nordøyvegen er et prosjekt på linje med en rekke andre store investeringer som fylkespolitikernes må prioritere, sier Guttelvik.

Flere satt på vent

Og det er flere som må vente på tur. Også de videregående skolene i Ålesund, Gjermundnes og Ørsta blir satt på vent i forslaget fra Guttelvik. For den nye videregående skolen på sørsida i Ålesund er begrunnelsen mye det samme som for Nordøyvegen. En har ennå ikke en pris på skolen, samtidig som fylket veter på endelige vedtak i Ålesund by styre om den videre utviklingen av denne bydelen.

Mer til Ålesund

Samtididig er det i Ålesund-området hvor en har dem klarte største veksten i elevtallet. Det tvinger fylket til å bruke penger for å utbedre skolebyggene i byene. Neste år skal det brukes to millioner på Ålesund videregående skole, sju millioner for Fagerlia og 60 millioner på Spjelkavik videregående skole.