Sju navn står på programmet (se bildene) i tillegg til Pellegrino Riccardi som for fjerde gang skal lede publikum gjennom dagskonferansen som går av stabelen i Ålesund 23. mai.

– Teknologi er alltid en del av programmet samtidig er det viktig å se teknologien sammen med mennesker, sier Lausund og nevner stikkord som internett, design, forskning, byer, reposisjonering, konkurransekraft, verdensøkonomien, vitenskap, lidenskap og ingeniørkunst som tema for årets InnoTown.

Design tenkning

Tidligere har de benyttet velrenommerte designere som har designet produkter. I år skal det snakkes om designtenkning.

– Som virkemiddel for endring i et selskap eller institusjoner, som drivkraft når det gjelder reposisjonering i forhold til kunder, økonomi og ansatte. Vi har hentet IBM som case. Selskapet har vært gjennom en voldsom snuoperasjon og fått ny og styrket posisjon i markedet, forteller Lausund.

Fra Schneider Electric i Singapore kommer skotten Gordon Falconer for å snakke om smarte byer. Selskapet har intet mindre enn 160.000 ansatte og rundt 20.000 patenter.

Canadieren Lorne Lantz har bygd flere selskap som tar i bruk blockchain-teknologien som gir uante perspektiv innen transport, logistikk, produksjon, jus og avtaleverk.

En av sponsorene til InnoTown skal for øvrig ha honoraret i bitcoin.

En kilometer per 2,1 sekund

Fra England kommer Andy Green som skal fortelle om et globalt designprogram som har utviklet en bil som skal sette ny verdensrekord på landjorda med en kilometer per 2,1 sekund. (Ja, du leste rett).

Eneste kvinnelige foreleser er irske Mary Aiken. Hun er cyberpsykolog og rådgiver for blant annet Interpol og Det hvite hus. Tema er samspill mellom mennesker og teknologi. Aiken kaller internett det største ureglementerte sosiale eksperimentet i vår tid.

Kjetil Trædal Thorsen skal fortelle om arkitektfirmaet Snøhetta som får prestisjetunge oppdrag over hele verden.