Midt blant 2,5 millioner nyttårsfeirende brasilianere kunne Jussara og Gudmund feire ekteskapet i et lukket selskap med 200 inviterte gjester nylig.

– Det var helt fantastisk. Jussara har drømt om dette i årevis. Selv om vi har vært gift i 15 år så ønsket vi oss et bryllup for vår brasilianske familie og venner, forteller Gudmund Fjørtoft på telefon fra Brasil.

Første gang

Bruken av den verdenskjente stranda Copacabana er nemlig strengt regulert av brasilianske myndigheter.

– Det har aldri tidligere vært lov å arrangere private bryllup her nyttårsaften. Stranda skal være offentlig tilgjengelig og nyttårsaften er det normalt 2,5 millioner mennesker her som nyter inngangen til det nye året med fantastisk fyrverkeri, sier Fjørtoft.

Paret brukte ett år på å planlegge og søke om nødvendige tillatelser til strandbryllupet.

– Det har vært en tung byråkratisk prosess og tillatelsen kom først rett før jul, etter mange purringer. Da først kunne vi slippe jubelen løs.

Kjendisparty

Jussara Calmon Fjørtoft er megakjendis i Brasil.

Hun var frontfigur under karnevalet i Rio i mange år og har spilt i flere tv-serier og spillefilmer. Mange kjendisvenner var blant de 200 inviterte gjestene i bryllupet, som ble dekket av flere brasilianske medier.

– Vi ble intervjuet av flere radio- og tv-kanaler og vi måtte betale lokalt politi og vaktselskap for vakthold. Heldigvis gikk alt rolig for seg, selv om det ble mange skuelystne utenfor bryllupsteltet, forteller de.

Gudmund slo Robert

Jussara, som nå er trygt gift med Gudmund har flere forhold bak seg. Det mest kjente er kanskje flørten med skuespilleren Robert De Niro.

– Men nå er hun bare min, smiler en lykkelig Gudmund fra Fjørtofta.

Bryllupsnatta ble selvsagt tilbrakt på Copacabana Palace Hotel.

– Hvilke planer har dere fremover?

– Vi er snart pensjonister begge to, så nå skal vi kun fokusere på å leve livet, sier den lykkelige brudgommen.

Snart vender de tilbake til Sunnmøre og Fjørtofta. Men først skal noen nye hvetebrødsdager nytes.

Flere radio- og tv-kanaler, samt aviser og nettsteder, dekket bryllupet mellom Jussara Calmon Fjørtoft og Gudmund Fjørtoft nyttårsaften. Både på grunn av høy kjendisfaktor, men også fordi det er første gang noen har fått lov til å arrangere bryllupsfest på Copacabana nyttårsaften. Foto: Faksimiler: Brasilianske nettaviser
Copacabana i Rio de Janeiro, Brasil, er en av verdens mest berømte strender. Den er over fire kilometer lang og bersøkes av millioner årlig. Foto: Wikipedia
Skuespiller Joao Camargo sammen med skuespiller Terizinha Sodre som var gift med Carlos Alberto Torres, landslagskaptein for Brasil under VM i 1970. Foto: Privat Foto: Privat