– Det var litt artig å se på overvåkingskameraene at det var mange som fanget pokémons. Det var sånn vi ble oppmerksom på det. Slik ble jeg litt interessert i hvor mange pokémons som var på Moa. Det viste seg at sjefsvekteren hadde full kontroll på det, så vi la ut en beskrivelse på Snapchat og Facebook, sier senterleder ved Amfi Moa, Anne Mari Røldal Kleppe.

Stor interesse

Mens ivrige spilleentusiaster jaget pokemons, dro Sunnmørsposten på jakt etter brukere av det populære spillet. Vi trengte ikke å lete lenge for å finne pokémontrenere.

20-åringen bruker sitt longboard for å komme rundt i Ålesund på jakt etter pokémons. Unggutten har siklet etter et spill av typen Pokémon Go i lang tid.

– Jeg og broren min har spilt alle pokémonspillene siden vi var små, så jeg har drømt om å kunne fange pokémons siden jeg var liten. Jeg er på level 22, noe som er høyt, og har rundt 800 pokémons, sier Jerstad.

At det har dukket opp såkalte «pokémonsstop» rundt Moa, har skjedd gjennom appen «Ingress». Brukerne av denne appen, har i fjor og tidligere i år, tatt bilder av bygninger rundt omkring i verden, noe som er med på å danne grunnlaget for kartene i spillet. Det er også mulig å betale for å tiltrekke seg masse pokémons i området, men dette har ikke Amfi Moa benyttet seg av.

– Det visste jeg ikke var mulig, så det er ikke noe vi har gjort eller kommer til å gjøre, sier Kleppe.

Les også: Jaktet Pokémon - fant brev fra krigen

Les også: Her er politiets «føre-var-råd»

Sosialt

Sunnmørsposten møter Jerstad og Marius Nergård i en pause utenfor Spjelkavik kyrkje. Det er et populært samlingssted for pokémontrenere, og en kveld var det samla opptil 40 personer samtidig.

– Jeg spiller ikke like mye som Håkon, men jeg synes det er veldig sosialt, og det er lett å møte folk. Jeg synes det er et positivt spill, fordi mange unge, som ellers sitter inne foran PC-skjermen, kommer seg ut og er aktive, sier Nergård, noe kompisen Jerstad er enig i.

– Tirsdag var jeg og broren min med moren min på tur. Vi fanget pokemons, mens hun tok en Stikk UT-tur, sier Jerstad.

Les flere nyheter her

<strong>PÅ Moa:</strong> Anne Mari Røldal Kleppe synes det er morsomt med pokémontrenere på Moa. FOTO: PRIVAT