Musikal. – Kjempekjekt å bidra med teater for å gjøre hverdagen bedre for andre, sier Maren Skjetne mens hun stabber rundt på scena ved Borgund Folkehøgskole i Donald-kostyme.

Sammen med Hanne Elisabeth Nydal som Mikke Mus, spiller de hovedrollene i musikalen «Land og strand for Disneyland».

Følg smp.no på Facebook

Hundrevis av barnehagebarn

Det er på scena ved Borgund Folkehøgskole det skjer. Lørdag fikk familie og venner se resultatet av manusskriving og to uker med intens jobbing med replikker, dans, kor, band, kostymesying og laging av kulisser.

Mandag var skolens vel hundre elever i full sving med å vise Disney-musikalen til en stor flokk barnehagebarn.

I alt har folkehøgskolens elever invitert 687 barn fordelt på femten forskjellige barnehager i Ålesund til møte med en rekke kjente Disney-figurer.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Talentjakt

– Artig og spennende å være med på en slik musikal. Vi har ikke særlig mye skuespillererfaring, så det er litt vanskelig å spille Donald og Mikke, sier Hanne Elisabeth og Maren før de med stor iver gir liv til sine rollefigurer i «Land og strand for Disneyland».

Musikalen handler om Mikke og Donald som reiser rundt i Andeby og i jungelen for å skaffe dansere, sangere og andre talent som kan delta i et stort åpningsshow av Disneyland.

På sin ferd treffer de på både Onkel Skrue som lover å gi penger til showet, Petter Smart, Langbein, B-gjengen, Tarzan og Jane og en hel rekke andre Disney-figurer som alle bidrar med sang og dans.

– Vi også kan være med i showet, foreslår ivrige barnehagebarn fra tilskuerplass. Det skjer idet Donald og Mikke en stakket stund tviler på om de finner nok talent til åpningsshowet. Men det gjør de. Show blir det.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Solidaritetsprosjekt

Selv om musikalen byr på mye moro for publikum og aktører, ligger det alvor bak.

Borgund-elevene har flere år tidligere hatt innsamlingsaksjoner og musikalframføringer til inntekt for CHRISC- Nairobi i Kenya.

– Også i år skal pengene vi får inn gå til det samme solidaritetsprosjektet. Målet vårt er å samle inn 300.000 kroner. Pengene skal gå til å hjelpe fattige barn i Kenya ut av slummen, og i aktivitet med sport og skolegang. Det forteller Vegard Bækholt i pr-gruppa for Disney-showet i solidaritetens ånd.

Show. Mikke Mus spilt av Hanne Elisabeth Nydal, stråler av glede fordi Onkel Skrue lover å gi penger til åpningsshowet av Disneyland. Foto: Solfrid Vartdal
Disney-møte. Barn fra Åsemulen barnehage får et privat møte med Donald (Maren Skjetne) og Mikke Mus (Hanne Elisabeth Nydal) før de ti Disney-figurene går på scena. Foto: Solfrid Vartdal