– For undertegnede er det en stor glede å kunne fremme en ordfører fra Frp, sa den erfarne Frp-politikeren Harald Tom Nesvik.

Vedtaket ble gjort ved akklamasjon i det konstituerende kommunestyremøtet torsdag.

Monica Molvær (Høyre) er kommunens varaordfører.

– Det er en stor, stor ære. Foto: Staale Wattø
Foto: Staale Wattø
Stolt farmor og farfar, Arnhild og Jarle Strand. Foto: Staale Wattø
Anne Berit Støyva Emblem (Ap) overrekte en blå sparegris til Lykkebø Strand for å minne om at politikernes viktigste jobb er å holde kontroll på økonomien. – Den får plass på ordførerkontoret, sa Strand. Foto: Staale Wattø

En hard valgkamp

Det nye kommunestyret som skal ha makta de neste fire årene ble også valgt i samme møte.

Eva Vinje Aurdal (Ap) skal likevel formelt være ordfører frem til nyttår.

– Jeg vil som avtroppende ordfører få takke for at jeg har fått hatt privilegiet å få være ordfører i to perioder. Det har vært en ære og en glede, sa Vinje Aurdal.

Hun benyttet anledningen til å si noen ord til det nye kommunestyret. Blant annet snakket hun om det hun kalte en bekymringsverdig tendens.

– Konflikter, kaos, samarbeidsavtaler som blir skrota, politikere som bryter ut av sine parti og et debattklima som er uforsonlig. Da er det viktig at vi husker på hvorfor vi er valgt. Velgerne forventer at vi finner de beste løsningene.

Den nye ordføreren erkjente i sin takketale at valgkampen bar preg av spissformuleringer og enkelte sleivspark, men var tydelig på at han vil jobbe for at debatten skal gå ryddig og saklig for seg.