Årsaken er at Ålesund kommune ikke har sendt inn en endelig søknad hvor fordeling av midler til sikkerhetstiltak er sendt inn.

- Samferdselsdepartementet vil presisere at departementet ikke har tatt stilling til utbygging og finansiering av en konkret bypakke i Ålesund gjennom brevet av 8. juli 2016. Departementet vil ta stilling til konkrete rammer for utbygging og finansiering av en eventuell bypakke i Ålesund, når det eventuelt foreligger en søknad til departementet om dette. En slik søknad foreligger per i dag ikke, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Misvisende

Ordføreren innrømmer at kommunens pressemelding som ble sendt ut i går, hadde en misvisende overskrift.

- Overskriften konkluderer med at Samferdselsdepartementet i sitt svarbrev godkjenner bypakken for Ålesund. Dette er å dra konklusjonen litt langt. Det endrer likevel ikke gleden av at vi er på god veg til å få gjennomført bypakken, sier Eva Vinje Aurdal til smp.no.

- Hva står igjen?

- Bypakken skal endelig godkjennes av Stortinget. Før den tid skal det sendes en formell søknad med spesifiserte rammer for konkrete sikkerhetstiltak. Den søknaden er blitt utsatt, men vi håper å få sendt den inn til høsten, sier hun.

- Det er viktig å presisere at gårsdagens brev var en gledelig nyhet for oss. Vi er på riktig veg mot en bypakkeløsning, legger hun til.

Ikke endelig

I brevet som ble sendt før helga heter det at "Departementet ber om at saken følges opp videre i samarbeid med lokale myndigheter. Vi forutsetter også å bli holdt orientert om det videre planarbeidet, frem mot en evt. oversendelse av grunnlagsmateriale for en bompengeproposisjon."

- Samferdselsdepartementet har ved sitt brev til Vegdirektoratet av 8. juli 2016 fastlagt overordnede rammer for videre planlegging av transportsystemet i Ålesund. Som det fremgår av brevet, er det besluttet at et nedskalert Konsept 4 skal legges til grunn for videre planlegging av arbeidet med transportsystemet i Ålesund. Konseptet som skal planlegges videre tilsvarer tiltakene i den lokalt vedtatte bypakka, som igjen bygger på KVUens K4, men hvor bl.a. en del tiltak på gang- og sykkelveg utgår, opplyser fungerende kommunikasjonssjef Susanne Moen Stephansen i Samferdselsdepartementet i en epost til Sunnmørsposten.