Etter å ha gått med store underskudd de siste åra, er møbelprodusenten Stordal Møbler konkurs.

- Styret meldte oppbud mandag morgen. De oppgir å ha ei gjeld på 18.314.000 kroner, bekrefter bobestyrer Anders Svinø overfor smp.no.

Ifølge Svinø har bedrifta i Stordal 36 ansatte.

- Disse vil bli informert om konkursen på et møte nå i ettermiddag. Formelt blir de sagt opp av meg tirsdag, sier han.

Les flere nyheter fra Indre Sunnmøre på smp.no

- En trist dag

- Dette er en trist dag for oss og våre omgivelser. Dessverre har styret sett seg nødt til å begjære oppbud ut fra den økonomiske situasjonen i selskapet. Vi har opplevd et fall i omsetningen gjennom mange år, og har ikke i tilstrekkelig grad klart å redusere kostnadene. En rekke tiltak er blitt iverksatt gjennom disse årene og vi har virkelig prøvd å sikre den tradisjonsrike virksomheten i Stordal, men dette har dessverre ikke vært nok, skriver styreleder Paul Urke i Stordal Møbler i ei pressemelding, mandag ettermiddag.

- Omsetningen falt med sju millioner kroner til 48 millioner kroner i 2012 med et betydelig underskudd. Fjerde kvartal ble særlig krevende. Vi har ikke sett noen bedring i markedet i 2013, heter det videre fra Urke.

Ifølge styrelederen jobbes det med å skape ny aktivitet i fabrikklokalene i Stordal.

- Familien sitter på verdifulle produktrettigheter i morselskapet Stordal Trading AS, og det jobbes med å skape ny aktivitet skriver Urke.

Stordal Møbler blei starta av Ole Gustav Stavseng i 1932. Selskapet eies av Ole-Håvard Stavseng og Gunnar Stavseng.

Følg smp.no på Facebook

foto
Foto: Staale Wattø