To av kontraktene er på salg av gangveier mens den siste er for tre måneder utleie til Italienske Navilmare som utfører arbeid på plattformen Bonaccia i Adriaterhavet.

"Walk to work" i 2016

Salgskontraktene er inngått med Island Offshore fra Ulsteinvik Norge og det Nederlandske rederiet C-bed.

Begge får ”Walk to work” gangveier som vil bli montert i løpet av første kvartal 2016.

Monteres på Island Diligence

- Island Offshore vil montere gangveien på deres nybygg Island Diligence som er et flerbruksfartøy som kan utføre en lang rekke funksjoner tilsvarende Island Crown som Island Offshore har i flåten fra før.

Island Diligence har montert gangveien på en pidestall som deles i forskjellige lengder for å kunne lande på forskjellige høyder under forskjellige oppdrag, opplyser Haugen.

Klar for vindparken Gemini i februar

Nederlandske C-bed skal montere gangveien på deres nykjøpte og ombygde hotelfartøy ”M/S Wind Innovation”.

Gangvegen har en trinnløs justerbar pidestall som skal brukes for å frakte folk til og fra vindmøller. ”M/S Wind Innovation” vil være klar for Siemens oppdrag i vindparken Gemini allerede i februar 2016.

- Hva betyr disse kontraktene for Uptime International?

- At vi begynner å ta en ledende posisjon når det gjelder gangveger globalt.  Vi er to som styrer markedet i Europa. Men mange nye aktører er på veg inn, og det er kjempeviktig for oss å befeste posisjonen.

Driver hverandre framover

- Det er viktig for oss å være ledende både innen vind og olje og gass. Når vi er med begge steder er vi med å drive hverandre framover.

En god ide innen olje og gass, kan vi ta videre og iverksette innen vind. Dette gir resultater.

Når vi deler kunnskap, erfaringer og utfordringer helt fra vindparkeier/-utbygger, via fartøydesigner, utstyrsleverandører, reder og operatør, gir dette fordeler som resulterer i en bratt utviklings- og læringskurve, påpeker Haugen.

Han viser til at den bevegelseskompenserte gangvegen, som gir mulighet til å frakte gods direkte fra fartøyets varelager under dekk, opp til og gjennom gangvegen som er montert på justerbar pidestall, nettopp er resultat av slikt prosjektarbeid.

Femte kontrakten til vindmøllefartøy

- Det er en tillitserklæring at vi nå signerer vår femte kontrakt for vindmøllefartøy i tillegg til fortsatte leveranser av flerbruksfartøy.

Det gir oss selvfølgelig en trigger til å strekke oss for ytterligere utvikling når vi fortsetter å inngå kontrakter med tunge aktører både i olje og gass og fornybar energi-sektoren, Haugen.

Oppturen for ålesundsfirmaet betyr også flere arbeidsplasser. I utgangspunktet var de to.  - Vi er blitt flere på prosjekt og en ekstra på salg. Nå er vi fem, sier Svein Ove Haugen.

Begvegelseskompensert gangveg er solgt til nederlandske til M/S Wind Innovation.
- Det er en tililtserklæring at vi nå signerer vår femte kontrakt for vindmøllefartøy, sier Svein Ove Haugen.