Med kaker, kaffe og snorklipping innviet Vinmonopolet sitt nyeste utsalg torsdag. Det skjedde i Devoldfabrikken i Langevåg, der de åpner en såkalt kategori 2-butikk. Det vil si at de har et vareutvalg på rundt 400 ulike produkter til enhver tid, i tillegg til bestillingsutvalget.

Og kundene lot ikke vente på seg: Butikksjef Cecilie Vidhammer kunne fornøyd registrere at det var tilløp til kø denne første dagen.

Aller fremst sto Anniken Aakvik, og hun hadde et spesielt ønske. Hun hadde nemlig lovt kollegaen å få tak i den aller første vinflaska som noen gang ble solgt i Langevåg - og det klarte hun.

- Spennende område

- Det er utrolig kjekt å kunne være med på en slik oppstart. Responsen fra kundene tyder på at dette er noe man har ønsket seg, sier Vidhammer, som kommer fra jobb på Vinmonopolet i Ålesund. Før det har hun jobbet som kokk, og blant annet vært kjøkkensjef på Radisson Blu i Ålesund.

- Nå gleder jeg meg veldig til fortsettelsen. Vi har fått et lokale litt for oss selv her på fabrikkområdet, men snart vil denne delen bli en handlegate. Jeg må si det er veldig spennende å være med på utviklingen av dette området, sier Vidhammer.

Butikken i Langevåg er Vinmonpolets 293. utsalg i Norge.