Usikker på hva du skal stemme?

I den interaktive grafikken over, får du en grundig presentasjon av 26 stortingskandidater fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, som kjemper om totalt 13 stortingsplasser.

Grafikken gir en kjapp presentasjon av hvem politikerne er, hvilke saker som er viktige for dem og hvorfor de engasjerer seg politisk. Vi har også lenket til et sommerintervju med hver av dem.

Utvalg

Vi har gjort et utvalg av kandidater fra partier som er representert på Stortinget i dag. Kandidatene vi presenterer ble avgjort ut fra antallet mandater ved siste tilgjengelige meningsmålinger ved utgangen av juni, pluss én.

Flere kandidater

For eksempel lå Høyre da an til å få tre mandater på Stortinget i Møre og Romsdal, derfor er fire fra Høyre med i utvalget.

Fra Møre og Romsdal er det med 15 politikere, mens det er 11 fra Sogn og Fjordane. Forskjellen skyldes at Møre og Romsdal (ni) har flere stortingsmandater enn Sogn og Fjordane (fire).

Møre og Romsdal har etter den nye mandatfordelingen åtte direktemandat og ett utjevningsmandat. Fremskrittspartiets Mette Hanekamhaug fikk ved stortingsvalget 2009 utjevningsmandatet for Møre og Romsdal.

Les også: Dette mener vårt valgpanel

NB! Har du en eldre Explorer-versjon, kan du ha vansker med å se grafikken. Oppdater da til en nyere versjon.

Les hvorfor folk bruker stemmeretten, og fortell hva du sjøl mener på minstemme2013.no