– Det er viktig at hun hører på de innvandrerne som har lyktes. Kanskje hun kan bli berømt blant innvandrerne for det, sier Malek Mohammad.

Han kom til Norge fra Syria i 2014. På kort tid har han lært seg norsk. I dag jobber han som to-språkelig lærer ved barne- og ungdomsskoler i Ålesund.

– Kanskje har Listhaug fordommer mot innvandrere, men det skal vi klare å snu, sier Mohammad selvsikkert og med et smil.

– Man må ha språk og en kompetanse. Jeg fikk norskopplæring gjennom introduksjonsprogrammet, også arbeidet jeg ved siden av det med ved å lese mye norsk.

Mohammad mener det også er nødvendig å involvere seg i andre deler av samfunnslivet. Selv spiller han han fotball og driver med svømming.

– Ja, det hjelper å treffe andre. Det er veldig viktig å få et godt nettverk.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Fikk hjelp

For sju år siden kom Simret Yohans som enslig mindreårig til Norge. Nå er hun 20 år og går andre året studiespesialisering på Akademiet.

– Det var vanskelig å komme til en ny kultur og et nytt samfunn, men jeg fikk god hjelp. Jeg hadde voksne mennesker og personalet rundt meg hele tiden.

Innvandrings- og integreringsministeren var godt fornøyd med møtene med flyktningene.

– Dette viser at den individuelle og tilrettelagte oppfølgingen som kommunen driver er veldig viktig. Dette med å skreddersy tilbudet til den enkelte er noe som kan være overførbart til andre kommuner, sa Listhaug.

Les flere nyheter