Så også denne 1. mai. Hele tre båter skulle få vievann, og seremonien ble ledet av seremonimester Arve Fiskerstrand og hans to medhjelpere Dagfinn Istad og Gunnar Søreide. I god gammel stil.

Tre båter

Og båtene som ble døpt var dobbeltsculleren «90 aar» (til ære for klubben som nettopp har rundet nettopp 90), og singlescullerne «Spirit of I&M», samt «Ronja Fighter». Spirit of I&M er Thea Helseths båt, mens Ronja Fighter skal benyttes av broren Martin Helseth. Begge roere i verdensklassen. Og selvsagt var både Thea og Martin til stede under seremonien.

Gudmor Anja Halsebakk kom kjørende i Porschen til bilsportutøver Marius Nakken, som også ble presentert for de frammøte. Det var «schwung» over årets båtdåp! Båtene til de to Helseth-søksnene er begge helfinansiert av sponsorer, og de er kun til utlån til Martin og Thea, på ubestemt tid. Det er AaRK som eier båtene.

Ypperlig kvalitet

- Thea og jeg disponerer hver vår båt, og vi skal benytte singlescullerne i nasjonale konkurranser. Og gjerne internasjonalt også, for begge båten er av ypperlig italiensk kvalitet. Og vi kommer til å bruke dem velig mye til trening på Årungen også. Men både Thea og jeg kommer nok mest til å satse i lagbåter framover, forteller Martin.

Både han og Thea ytret stor takknemlighet over denne flotte gesten fra klubbens side.

Rett til Årungen

Og rett etter dåps-seremonien i Sørnesvågen ble båtene lastet på en bil og kjørt til Oslo og Årungen. Der blir de nok lagt merke til!

Ellers var det musikk av Larsgården Skolekorps, og klubbens leder Johan Myklebust holdt tale for dagen. Der han så både bakover og på hva som venter klubben i år. Og det er ikke lite!

STOLTE SØSKEN: Martin og Thea Helseth er strålende fornøyd med å få disponere hver sin splitter nye og spesialtilpassede singlesculler. Her står de mellom båtene, Martins røde båt og Theas sort/hvite. Foto: Marius Simensen