Det ryddes plast og anna søppel over det ganske land om dagen  – i Utvika i Skodje inklusive.

- Vi for vår del har vår egen rusken-aksjon, samtidig som vi er med på Strandryddeuken 2018, forteller leder Stian Brune i velforeninga.

- I alt er rundt 40 personer - blant dem mange barn, med under ryddinga som for vår del starta onsdag kveld og varer til og med søndag.  Vi rydder både langs vegene og langs stranda fra Digerneset til Ålesund-grensa, fortsetter han.

Vurderer anmeldelse

Undervegs har det blitt funnet mye søppel. Likevel skiller et funn på en avstikker fra fylkesvegen ned mot Bøvika, seg ut.

- Vi har visst om at det var dumpa søppel der ei stund, men fredag var vi nede og henta det: Sofaer, leiker, knuste vinduer, kjøkkenutstyr, malingsspann og mye, mye mer. Innimellom blei det også funnet en navnelapp. Om vedkommende kan knyttes til dumpinga vet vi ikke, og trolig er det også kasta søppel der i flere omganger. Likevel vurderer vi å anmelde saka. Folk kan ikke bare ta seg til rette og kaste ting på denne måten, uten at det får konsekvenser, sier Brune.

Roser frivillige

Han er ellers full av lovord over innsatsen de frivillige har gjort.

- Det er ikke så mange fastboende i Utvika, men her har folk virkelig stilt opp og vi har også fått god hjelp fra flere hytteeiere. Opp gjennom har det for øvrig vært kasta mye søppel i Utvika. Det ligger litt øde til, og folk tar seg til rette. Selv om vi har gjennomført ryddeaksjoner også tidligere år, er det fortsatt mye søppel å finne. Og de største tingene vi finner, ligger langs veg, sier han.

Vil sette opp sperring

Når det gjelder dumpinga ved Bøvika har velforeninga vært i kontakt med grunneieren.

- Vedkommende har gitt uttrykk for å være svært takknemlig for at vi rydder, og er også positiv til at det blir satt opp ei sperring der slik at det ikke lenger blir mulig å dumpe søppel der.