Det var pårørende som fikk gjenåpnet granskningen av Sunniva-saka da Sula legekontor ikke opplyste om alt i første omgang.

– Jeg har lagt merke til at legekontoret har endret forklaring, etter hvor langt opp i systemet saka blir løftet. I første forklaring var «alt fint og normalt». I ettertid har de endret forklaring og innrømmet at en lege ble hentet til skiftestua for å se på Sunniva. Dette er ikke journalført, men har blitt hevdet av søster og samboer hele tiden. Opplysningene blir bekreftet av legekontoret ett og et halvt år etterpå, påpeker mor Marion.

Les bakgrunn her: – Var ikke grunnlag for kneoperasjonen

Hun reagerer også på at legekontoret har stilt seg uforstående til at Sunniva kunne ha kontaktet dem flere ganger uten at det har vært dokumentert i journal. Pårørendes etterforskning viser at Sunniva tok kontakt minst tre ganger, som legekontoret ikke opplyste om til Fylkesmannen i starten.

– Kan vi stole på helsevesenet?

Marion føler helsepersonellet ikke har snakket sant og at de har dekket over for hverandre underveis.

Hevder Sunniva ville komme

17. mars ringte Sunniva Ålesund sjukehus og snakket med vakthavende lege om vedvarende smerter i kne og legg.

Pårørende mener Sunniva har ringt flere ganger denne dagen. Legen hevder Sunniva ble bedt om å komme for en vurdering fordi det var vanskelig å vurdere over telefon, men at hun selv ville avvente.

Marion mener Sunniva ønsket å komme til en vurdering, og at hun ikke hadde takket nei til et slikt tilbud med smertene hun hadde.