For tredjeklassingene Jonas Holskar og Sondre Rahm ved Kvitsund gymnas mente nemlig at noe måtte gjøres med rommet Jonas er innlosjert på ved skolen. Natt til 17. mai i fjor gjorde de ord til handling. Nå skal du være blind om du ikke skjønner på dekoren hva som er favorittlaget. «AaFK – gjør noe med deg,» skriker det nemlig fra ene veggen.

Egentlig ålesunder

– Jeg er opprinnelig fra Ålesund, mens Sondre raskt fikk sansen for laget da jeg ble kjent med ham. Men han har ikke sviktet Notodden helt, da, sier Jonas, som også har startet en avlegger av Stormen hjemme i Treungen i Telemark. Projektor i taket sørger for storskjerm under kampene, på veggen henger draktene, og for å toppe det hele har Jonas fått tak i en helt unik suvenir – skoene Herman Ekeberg spilte sin siste kamp i i 2006-sesongen. Ekeberg har en høy stjerne hos de to 18-åringene, som likeså godt kalte opp rommet etter den tidligere forsvarsspilleren.

Vanskelig å holde rent

På gulvet har de lagt kunstgress som var til overs hos Telemarkshallen i Bø. Det bød på visse utfordringer: – Det er litt vanskelig å holde det rent, for støvsugeren klarer bare den øverste centimeteren. Også lukta det litt i starten fordi det ikke var helt tørt da vi tok det inn, men nå lukter det ikke, så jeg overlever, forteller eksil-sunnmøringen. Internatbygget skal dessuten rives om et år, så tillatelse til å sette i gang prosjektet fra skoleledelsen var heller ikke vanskelig å få. Men det spørs hvor lenge tålmodigheten med de to ihuga Aalesund-entusiastene varer. – Kampene må vi se over internett, men nettet her duger ikke noe særlig. Derfor måtte vi bryte oss inn på et datarom og koble oss opp mot et annet nett. Vi ble oppdaget, men det var utvilsomt verdt det!

Slik ser det ut nå...
Og slik så det ut før «behandlingen»