Starten på laksefisket er forbundet med spenning, og for den ihuga laksefiskeren er datoen 1. juni ringet rundt i kalender for mange måneder siden.

Det blir streaming direkte fra Eidselva på Nordfjordeid onsdag kveld og natt mellom klokka 23.00 og 01.00.

– Vi skal kjøre en livesending som starter onsdag kveld, og som minimum varer til det er tatt laks i en av de trønderske lakseelvene, sier samfunnsredaktør i Bladet, Jon Håkon Slungård, som er den som skal lede sendingen fra studio.

SENDINGEN SER DU HER

Ledet fra Stjørdal

Mediehusene som er med på sendingen er foruten Bladet, Trønderbladet, Avisa Sør-Trøndelag, Nea Radio, Sunnmørsposten og Adressa.

Onsdagens sending blir ledet fra Stjørdalselva, nærmere bestemt ved elvebredden på Avelsgård/Kringen-valdet i Hegra.

– Det er studioet her som binder sammen sendingen, men vi skal selvsagt direkte inn fra en rekke trønderske og sunnmørske lakseelver i løpet av kvelden og natta, fortsetter Slungård.

Intervjuer sunnmøringer

Elvene som vil ha reportere på plass er Eidselva i Nordfjordeid, Namsen, Nidelva, Gaula, Orkla og Stjørdalselva.

– Fra Eidselva vil Sunnmørspostens reporter Kristian Klemetzen intervjue sunnmørske fiskere, blant annet Møre-Nytts redaktør Svein Aam, forteller videoansvarlig Nils Harald Ånstad i Sunnmørsposten.

Slungård, som leder studioet denne kvelden, sier at de vil få besøk av flere gjester i løpet av sendingen.

– Dette blir en live-sending for flere enn de som er det jeg kaller lakseentusiaster. Her skal vi få lære mer om fiske, få historikk og ikke minst de gode fiskehistoriene. Det finnes mange hendelser i de midtnorske lakseelvene som er verdt å dele med publikum, sier Slungård til bladet.no