Oppdatering: Situasjonen er vurdert på nytt, og en har bestemt å videreføre restriksjonene, skriver Helse Møre og Romsdal i ei pressemelding fredag 29. desember. Det vil bli gjort ei ny vurdering av smittesituasjonen 2. januar.

Onsdag går Helse Møre og Romsdal ut og ber folk om å begrense besøket ved Ålesund sjukehus. Dette på grunn av en krevende smittesituasjon med fulle sengeposter.

Klinikksjef Elisabeth Siebke Foto: Staale Wattø

I ei pressemelding oppfordrer klinikksjefene Elisabeth Siebke og Siri Beate Talseth-Frilund besøkende om å vurdere strengt nødvendigheten av å besøke pasienter.

– Oppfordringen gjelder for besøkende til medisinske og kirurgiske sengeposter, samt kreftsengeposten ved sykehuset. Vi har iverksatt ulike tiltak internt ved sykehuset, men vi trenger også hjelp av publikum for å unngå smittespredning. Besøk ved sykehuset bør utsettes ved symptom på smittsomme infeksjonssykdommer, eller sykdom i nær familie. Dette for å unngå å smitte allerede sårbare pasienter og ansatte ved sykehuset med infeksjoner, skriver Siebke og Talseth-Frilund i pressemeldinga.

Klinikksjefene presiserer at sykehuset har satt i verk nødvendige smitteverntiltak og at pasienter som trenger sykehusinnleggelse tas imot som vanlig.

Det blir gjort en ny vurdering av smittesituasjonen på sjukehuset fredag morgen.