Arvid Brevik, pådriver og leder i byggekomiteen for Hatlehol kirke har møtt opp hos advokat Odd Hovde sammen med kapellan Knut Bjune og daglig leder i Spjelkavik menighet, Hans Roar Aas. Trioen skal via advokaten takke ålesunderen som har gitt en halv million kroner til kirkeprosjektet.

Selv kan han ikke huske å ha formidlet pengegaver av denne størrelsen, og ildsjelene bak kirkeprosjektet har selvsagt heller aldri fått enkeltsummer på det nivået.

– Men vi må jo understreke at vi i alle år har fått svært mange gaver, sier Hans Roar Aas. Kirkeringene alene har samlet inn rundt fire millioner kroner.

– Vi ser også at minnegaver i forbindelse med dødsfall blir gitt til kirka, og dette er er vi takknemlige for, sier Knut Bjune.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ikke betong

Kirkebyggerne i Hatleholen ønsker å øremerke den rause gaven de nå har fått til noe annet enn et par lass betong, som Arvid Brevik uttrykker det.

– Vi har store budsjetter som skal brukes til kirkekunst, og orgelet og kirkeklokker blir heller ikke billig. Pengene skal i hvert fall brukes til noe som giveren skal få stor glede av, forsikrer de glade mottakere.

– Det vet jeg vedkommende vil sette pris på, sier Odd Hovde.

Brevik, Bjune og Aas hadde også med seg all skriftlig dokumentasjon om kirkeprosjektet som finnes så langt. Dette ønsket de også at den anonyme giveren skulle få.

– Kanskje vil en slik gave inspirere andre til å bidra til Hatlehol kirke, sier Bjørn Hovde. Det ønsket deler han sikkert med alle ildsjeler som har jobbet i mange år for å realisere kirka.

Følg smp.no på Facebook

Hatlehol kirke vil bli nyskapende rent arkitektonisk. SKISSE: ARKITEKT CORNELIUS + VÖGE, DANMARK