Torsdag ettermiddag ble tre døde kaniner funnet i en plastpose i fjøra på Giske. Det var noen venninner som fant posen.

– De kontaktet en nabo av meg, for de var redde for å se hva som lå i posen selv. Naboen kontaktet så meg, og sammen gikk vi ned i fjøra og åpnet posen, forteller et Nina Solli Midtun fra Giske til Smp.no.

Oppi posen lå det ifølge kvinnen tre døde belgiske kjempekaniner.

– Det lå også en engangshanske i posen, forteller hun.

Vil anmelde

Midttun forteller at det var vanskelig å se hva som har skjedd med kaninene.

– Det var litt blod på den ene kaninen. Jeg håper virkelig ikke at de var levende da de blei lagt inn i posen, sier hun.

– Nå har vi pakket kaninene inn i håndduker og tatt dem med hjem. Vi ringte politiet for å spørre hva vi kan gjøre, og de har sagt at vi kan anmelde. Det har vi tenkt til å gjøre, men vi vil se om vi får noen tips om hva som har hendt først. Så vil vi begrave kaninene. Barna har laget tegninger og sånt til begravelsen, sier hun.

Midttun synes det er bra at saka får oppmerksomhet, slik at folk forstår alvoret.

Politiet avventer

Det var politiet på Sunnmøre som meldte om funnet torsdag.

– Vi har fått inn ei melding fra en person som har funnet tre døde kaniner. Etter en dialog med vedkommende har vi blitt enige om hvordan personen skal gå fram, sier Jon Bratland i politiet på Sunnmøre til Smp.no.

– Personen ville på selvstendig grunnlag sjekke litt mer, og så levere inn en anmeldelse for brudd på dyrevernlova. Da blir det en sak etter hvert, sier Bratland.

Lensmann Hans-Eirik Pettersen i Giske kommune sier at lensmannskontoret ikke har foretatt seg noe i saka foreløpig.

– Vi avventer nærmere opplysninger, og det er nok naturlig at vi tar kontakt med fornærmede eier i saken, sier lensmannen.