Hove mener Giske ikke lenger har den tilliten som er nødvendig for en nestleder i partiet, sier hun til  NRK Møre og Romsdal.

Else-May Botten sitter i Aps sentralstyre. Hun sier til Sunnmørsposten at hun ikke ønsker uttale seg før etter at møtet er ferdig.

I løpet av januar skal også landsstyret, som er partiets høyeste organ mellom landsmøtene, samles til et ekstraordinært møte.

– I lys av den krevende situasjonen partiet står i og sakens karakter er Giske og jeg enige om at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding mandag kveld.

Giske svarte selv på Facebook mandag kveld. Der hevdet han at flere av varslene mot han var falske.

– Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider. Disse har systematisk vært lekket til mediene, skrev Giske på sin Facebook side.

Lise Christoffersen fra Buskerud sitter i sentralstyret. Hun skljønner at Giske har behov for å forsvare seg.

– Ja, det synes jeg. Han har jo også rett til å komme til orde. Måten han velger å gjøre det på, er jo opp til ham selv, sier Christoffersen til NTB.

Giske har vært sykmeldt siden 22. desember, dagen etter han beklaget sin oppførsel i Dagsrevyen.

Giske erkjente da at han har oppført seg upassende og ubehagelig. Han beklaget også at enkeltmennesker har opplevd ham som upassende eller ubehagelig.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske.

Overfor NTB har han avvist at han har utsatt noen for seksuell trakassering.