Han står som nummer to på Senterpartiets liste til stortingsvalget til høsten, og med dagens meningsmålinger nærmer han seg stortingsplass.

– Vi ønsker si opp EØS-avtalen og erstatte den med en frihandelsavtale. Jeg tror det hadde vært en god løsning for næringslivet i fylket, sier Lien.

Nå er Lien på Sp-landsmøte i Trondheim. Der kommer stemningen til å bli høy.

– Det er mange saker som blåser vår veg, men det er viktig at vi nå ikke tar noe for gitt, men jobber hardt for å synliggjøre vår politikk helt fram til valget, sier Lien.

Vi vil ut

Senterpartiet har vært motstandere av EØS-avtalen helt siden Stortinget vedtok den tidlig på 1990-tallet. Med Brexit friskt i minnet kjører nå partiet på ny fram kampen mot avtalen. AT EU-samarbeidet i morgen feirer 60-årsjubileum får ikke Sp til å heise flagget.

– Vi ønsker oss ut av både EØS og Schengen-avtalen. Vi må få kontroll med våre egne grenser og vi må ha kontroll med hvem som oppholder seg her i landet, sier Lien.

– Norge har de siste 10–15 årene vært gjennom en eventyrlig vekst. Mye av det har vært mulig som følge av arbeidsinnvandringen fra østeuropeiske land som har forsynt oss med helt nødvendig arbeidskraft. Betyr ikke det noe for Sp?

– Da jeg vokste opp husker jeg at det var blant annet mange finner som jobbet på verftene i Vestnes kommune. Og da hadde vi ingen EØS-avtale, sier Lien.

Godsaker i fleng

Men det er ikke bare EØS et Sp i voldsom framgang skal slåss mot. Kommunereformen, politireformen, regionreformen og ulv er fire andre godsaker for partiet.

– Alle sakene som drar i retning av sentralisering blir viktige for oss. Der har vi vært stødige hele vegen.

– Hvilke av disse sakene blir viktigst i den ventende valgkampen?

– Jeg tror kommunereformen flytter nye velgere til Senterpartiet. Her har vi vært tydelige hele tiden, mens Arbeiderpartiet har vært mye mer utydelige, påpeker Lien.