Det er ikke holdepunkt for at trussel delt på sosiale medier er reell, skriver politiet i pressemeldinga.

Videre opplyser politiet at de tirsdag klokka 09:28 mottok melding fra en rektor ved en videregående skole i Ålesund. En av skolens elever hadde fått delt en bildemelding, som kunne oppfattes som en trussel.

– Selv om det var en uspesifisert trussel iverksatte politiet nødvendige tiltak for å sikre videregående skoler i Ålesund med bevæpnet og uniformerte politipatruljer, sier politiet.

De finner per nå ikke holdepunkt for at trusselen er reell. Trusselsituasjonen karakteriseres fortsatt som uavklart, og det pågår fortsatt intens etterretning og etterforskning fra politiets side.

– Politiet har god oversikt og har ikke funnet grunn til å iverksette evakuering. Vi er tilbake i en normalsituasjon og elever og ansatte kan møte på skole og fritidsaktiviteter som normalt, opplyser de.

Ifølge Møre og Romsdal politidistrikt var det et bilde på Snapchat som utløste meldingen og aksjonen:

– Politiet kan bekrefte at det var et bilde med tekst som ble delt på Snapchat som utløste meldingen og aksjonen.

Alt tyder på at bildet har opprinnelse fra et annet politidistrikt, og at det har blitt modifisert til å gjelde Ålesund av en lokal ungdom. Politiet ber nå om hjelp fra publikum til å stanse deling av bildet og andre falske nyhetssaker i sosiale medier:

– Vi oppfordrer dem som mottar bildet om å ikke dele videre, og alle foreldre til å snakke med sine barn og ungdommer om dette.

Like etter opplyser også politiet at en person er siktet i saken:

Fra aksjonen tidligere tirsdag. Foto: Nils Ånstad