Fra 1. mai innfører Ålesund kommune lengdeavgrensing på vegen opp til Aksla i Ålesund for å øke trafikksikkerheta: Kjøretøy over 11 meter får ikke lenger lov til å kjøre opp til utkikkspunktet.

Av ei pressemelding framgår det at rådgivingsselskapet Asplan Viak har gjennomført ei analyse av framkommeligheten på vegen opp til Aksla, og at det er konklusjonen fra denne, om at det ikke er trygt å la kjøretøy over 11 meter bruke vegen, som ligger til grunn.

Busskaos til og fra Fjellstua er ikke noe ukjent fenomen. Her er et gjensyn med vår videoreportasje fra i sommer:

– Problemet er størst i krysset fra Borgundvegen til Volsdalsbakken og fra Volsdalsbakken til Setrevegen, der særlig busser ikke klarer å holde seg i eget kjørefelt, og sikta er svært dårlig. Disse problema er i følge analysen vesentlig mindre med busser som er kortere enn 11 meter, heter det.

I tillegg til lengdeavgrensing er ei rekke tiltak for å utbedre vegen under planlegging.

– Selv om en får utbedra problema opp Voldsdalsbakken og langs Setrevegen, vil det fortsatt være problemer for trafikk videre fra Akslabana og fram til Fjellstua. Ei fullgod løsning av trafikkproblema knytta til Aksla og Fjelltun-området vil ta flere år å ferdigstille. Dette arbeidet starter rett over nyttår, heter det.