Statsforvalteren hadde først flere merknader mot etablering av lagerhotell i Vasstrandvegen 75. Det skyldes et verdifullt vannmiljø med en rekke arter med rødlistestatus i Brusdalselva.

Også i forbindelse med kommunens reguleringsarbeid for nytt vannbehandlingsanlegg og pumpestasjon, ble det kartlagt et belte med rik gråorsumpskog mellom Brusdalsvatnet og Lillevatnet, som danner skygge i elva, noe som bidrar til mindre algevekst og bedre levekår for fisk og elvemusling. Sårbare fuglearter hekker langs bekken og flere flaggermusarter lever der.

Derfor ville Statsforvalteren skjerme igjenværende grønn vegetasjon, og bevare «grønn sone» langs sørsida av elva med et belte på 20–25 meters bredde på gjeldende eiendom i Vasstrandvegen 75.

Avhengig av skygge

Det omsøkte tiltaket er et lagerbygg med avstand til elva på 19 meter. Målt på kartet er avstanden noe varierende mellom 19 og 23 meter.

– Dette er om lag i samsvar med vår tidligere tilråding, skriver Statsforvalteren nå, som etter befaring og diverse oppklaringer gir tillatelse til å fjerne kantvegetasjon på eiendommen på visse vilkår.

19 meter tykt vegetasjonsbelte

Kravene er at det ikke fjernes kantvegetasjon nærmere enn 19 meter fra Brusdalselva. Også eksisterende kantvegetasjon mot øst, der bekken som renner forbi hoppanlegget kommer innpå, skal stå. Denne bekken er en viktig gytebekk for ørret, og statsforvalteren ønsker at snarvegen over bekken blir avviklet, slik at kantvegetasjonen kan gro til igjen. Lagerbygget skal, i samsvar med søknaden, ikke ha dører, vindu eller lys mot elva. Tiltak for å hindre avrenning av finpartikler til elva og bekken må etableres, og det skal ikke mellomlagres masser nær vassdraget.

Det er andre offentlige etater og privatpersoner som har hatt merknader til etableringen, noe søker har svart ut.