Rolls-Royce Marine sier onsdag at de ønsker å slanke organisasjonen på leder- og mellomledernivå. Det har ført til at de har gitt tilbud om sluttpakke til 350 av sine ansatte.

– Vi har vokst jevnt og trutt over tid samtidig som vi opplever et prispress, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk om grunnen for sluttpakketilbudet. Hun har ikke et konkret tall på hvor mange stillinger som skal kuttes.

– Det er vanskelig å si hvor mange stillinger vi skal kutte. Nå har vi gitt sluttpakketilbudet, så får vi se hva resultatet av dette blir, sier hun til Sunnmørsposten.

Det var nett.no (krever innlogging) som først meldte om saken.

Kan avslå søknad

Mange av de ansatte som nå får tilbud om seks måneders etterlønn i tillegg til oppsigelsestiden jobber i Ålesund og Ulsteinvik. Rolls-Royce har 3.300 ansatte i Norge. 2.400 av dem jobber i Rolls-Royce Marine, de aller fleste på Sunnmøre.

– Vi har ikke gitt tilbud om sluttpakke til grupper vi mener er kritiske for driften, for eksempel ingeniører og salgspersonell. Rolls-Royce Marine forbeholder seg også retten til å avslå søknad om sluttpakke om vi mener personen er kritisk for driften, forteller Wollebæk.

- Ingen uro så langt

Tillitsvalgt i Fellesforbundet ved Rolls-Royce Propulsion i Ulsteinvik, Kjell Bjørn Hatlebakk, sier at ingen av hans medlemmer er berørt av kuttene. Nedskjæringene i ledelsen gjør heller ikke at de føler at deres egne jobber står i fare i neste omgang.

– Jeg har ikke merket noen uro. Her har vi fullt opp å gjøre fremover, sier Hatlebakk.

Det er ikke konkrete planer om ytterligere nedskjæringer, ifølge Wollebæk.

– Vi har ingen konkrete planer nå. Vi er inne i en prosess om framtidig lokalisering av styremaskinfabrikken, så vi vet ikke noe mer før eventuelt etter sommeren.