Selv om man allerede lørdag kveld kunne benytte seg av det nye parkeringsanlegget midt i Ålesund sentrum, var det lørdag den første store puljen med biler kjørte inn åpningen til Aksla Parkering i Rådstugata.

Og skal man dømme etter første dag er det liten tvil om at parkeringshallen vil bli populær blant de som kjører bil til bysentrum.

– Dette er viktig for bysentrum og jeg satser på at mange folk kommer til å benytte seg av det. Jeg må si at jeg er overveldet over så stort det er, sier mor Teige Hessen.

Helene Teige Hessen og datteren Sofie hadde tatt turen for å sjekke ut den nye parkeringshallen. Foto: Magnus Gamlem

Raskt fylt opp

Aksla Parkering har plass til hele 940 biler og etter mange år med kronglete parkering i bysentrums brosteinlagte gater, er det tydelig at det er et etterlengtet parkeringstilbud som nå er blitt stelt i stand for byens innbyggere og besøkende.

Det var i alle fall de fleste av de Sunnmørsposten snakket med enige om.

– Det  er veldig lyst og fint her, og det er lett å finne frem, mener Asgeir Flydal, som var tidlig på plass for å sikre seg en parkeringsplass.

– Jeg har ikke vært her så lenge og kom vel for en halvtime siden. Nå 30 minutter senere er det nesten fylt opp, forteller han. Parkeringsnlegget går over tre etasjer og spesielt på de to øverste planene var det nesten helt fullt med biler. Til sammenligning var den gamle parkeringsplassen på Ålesund Storsenter nesten tom.

Les også:

Slik er anlegget i fjellet

Aksla parkering er herved åpnet

Gratis til 18. mai

I litt over en måned vil det være gratis for alle å parkere i det nye parkeringsanlegget. 18. mai er det imidlertid slutt på det og prisen vil ligge på 18 kroner timen. 130 av de nesten 1000 parkeringsplassene er leid ut til bedrifter til en årspris på 22.000 kroner pluss moms, og det er satt av 50 plasser som privatpersoner kan leie til 14.000 kroner i året.

Prosjektkoordinator for Ålesund Parkering, Arve Tonning, forklarte til smp.no fredag hvordan betalingen vil foregå for besøkende i anlegget.

Til tider ble det nesten kø for å komme seg inn i nye Aksla Parkering.

– Vi håper at mange benytter seg av ordningen med å registrere seg med bankkort på nettsida vår slik at betalingen skjer automatisk. Bilen blir fotografert både ved inn- og utkjøring, og er man registrert, trenger man ikke å gjøre noe som helst.

Det er også mulig å betale for hvert enkelt opphold. Da må man innom en av automatene. En tredje mulighet er sjølsagt å kjøre inn og ut uten å betale. Men det er ikke å anbefale. Da kommer det både regning og et saftig gebyr i posten, sier han.