Etter at fastlege Dag Harald Olsen døde brått og uventa må Ålesund legesenter holde stengt i uke 31, det vil si inneværende uke. Det melder Ålesund kommune i en pressemelding.

Olsen hadde en av de største fastlegelistene i Ålesund, og var én av to leger ved legesenteret. På grunn av ferieavvikling er der ingen leger ved kontoret nå, og pasientene som hører til legekontoret vil få dekt nødvendige legetjenester ved Ålesund daglegevakt i uke 31, står det i meldingen.

Dag Harald Olsen hadde en av de største fastlegelistene i Ålesund. Her er han avbildet i 2007. Foto: June R. Johansen

– Dag Harald Olsen var en velkjent og godt likt lege i Ålesund kommune etter å ha vært fastlege her i mange år. Det var veldig trist å høre at han døde, våre tanker går til de pårørende og andre som sto han nær, sier Torfinn Vingen, assisterende kommunalsjef for helse i Ålesund kommune.

Nå jobber kommunen med å få på plass en langsiktig løsning.

– I samarbeid med kontoret jobber vi no med å få til vikarløsninger på kort sikt, før vi etter hvert kan få på plass en langsiktig løsning. Vi tar utgangspunkt i at pasientene kan kontakte kontoret som vanlig fra uke 32, står det i pressemeldingen.