Det melder NRK Møre og Romsdal. Det var Romsdals Budstikke som omtalte saka først.

Legen hevder på sin side at politiet ikke forstår hvordan en undersøkelse blir gjennomført.

Det var et legebesøk i en romsdalskommune som ble gjenstand for en politisak og undersøkelser fra Statens helsetilsyn. Ifølge NRK har kvinna fortalt at hun skal ha hatt smerter i ribbein og mistenkte brudd.

– Da hun kom inn til legen, skal han ha svart med å massere brystene og brystvortene hennes, skriver NRK, som refererer til en rapport i etterkant av hendelsen.

Det er også påstått at legen skal ha spurt om hun tok mye på seg selv. Legen skal også ha gitt kvinnen telefonnummeret sitt.

Legen ønsker ikke overfor NRK å kommentere saka, så lenge den er under behandling.

Politiet, som har etterforsket saka siden i høst, har sikta legen for seksuell handling uten samtykke og brudd på helsepersonelloven. Statens helsetilsyn har bestemt seg for å ta legens autorisasjon.

– Helsetilsynet tror på kvinna og ser bort fra at hun har mistolka det som skjedde. I konklusjonen blir det mellom annet vist til at hun gikk rett til politiet. Hun skal ha forklart seg detaljert flere ganger om det som skal ha skjedd, skriver NRK.

Nekter og klager på avgjørelse

Legen nekter for alt og hevder pasienten var svært stresset under legetimen. Han mener siktelsen fremstår svært lite begrunnet og uten forståelse for hva en legeundersøkelse innebærer.

Nå har legen klaget på avgjørelsen til Statens helsetilsyn.

Ifølge NRK har Statsforvalteren i Møre og Romsdal tidligere gransket åtte andre saker mot legen, uten da å slå fast at han har brutt loven.