Det opplyser direktoratet i en pressemelding. Ledelsen skal ha kontorsted i de tre byene, med unntak for ledelsen for fartøy og deltakerseksjon, som skal ligge i Vadsø, mens ledelsen for seksjon for reaksjoner skal ligge i Ålesund.

– Alt ligger nå til rette for en mer effektiv og rasjonell oppgaveløsning, mer effektiv kontroll med fiskeri og akvakulturnæringene og at brukerne skal oppleve et direktorat som driver lik håndtering av like saker, uavhengig av hvor sakene hører hjemme, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

Han blir sittende i Bergen, mens det opprettes en avdeling for forvaltning i Tromsø og en for kontroll og tilsyn i Bodø.

I Fiskeridirektoratets opprinnelige utkast til organisasjonsstruktur kunne det se ut til at kontoret i Ålesund kom til å bli stående ribbet for lederfunksjoner. Slik tolket i alle fall deler av fiskerimiljøet i Ålesund utkastet, siden det ikke var funnet plass til noen fra dette kontoret i forbindelse med konstitueringene i den nye strukturen.

Blant de som reagerte var havfiskeorganisasjonen Fiskebåt.

De er fornøyd med at dette nå er endret.

– Vi kunne alltids ønsket oss mer, men vi føler nå at direktoratet har kommet vår kritikk i møte ved å legge lederfunksjoner til Ålesund, sier avdelingsleder Sturla Roald i Fiskebåt Vest.

– Vår kritikk var begrunnet med at uten at det ble lagt lederfunksjoner til kontoret, så ville dette kontoret bli mindre relevant og på sikt risikert å bli utarmet, sier han.