Smp.no vant i dag prisen "Årets nettsak - liten redaksjon" under NONA-konferansen. NONA er The Norwegian Online News Association, som arbeider for å utvikle de digitale mediene i Norge.

Smp.no vant prisen for reportasjeserien "Borte bra, hjemme verst".

Her er juryens begrunnelse:

- Vinneren av årets nettsak i liten redaksjon er datajournalistikk og digital historiefortelling på sitt beste. Det journalistiske arbeidet er sømløst og elegant bundet sammen med sterke og effektfulle designgrep, og en brukeropplevelse som gjør det umulig å ikke henge med og bli rørt av saken. Ingenting er gimmick, her handler det om å formidle historien på best mulig måte, både for barn og voksne. En egen barneversjon av saken er et utrolig kraftfullt grep, og som faktisk kan gjøre en forskjell for de barna som trenger hjelp. Imponerende, Sunnmørsposten!

Journalist Torill Myren og grafiker Liv Jorunn Håker Ottesen jobbet lenge med reportasjen som omhandler vold i nære relasjoner.

Les den rystende og prisbelønte reportasjen her

BA, Moss avis og ABC Nyheter fikk hederlig omtale i kategorien som smp.no vant.

Se de andre prisvinnerne her.

foto
Torill Myren, smp.no, tok imot pris for Årets Nettsak for liten reaksjon, Gunnar Stavrum ble kåret til Årets Netthode og Jona Vikan fra Adresseavisen vant prisen Årets Nettsak for stor redaksjon for prosjektet Silkeveiene.