Den klart mest sette videoen på smp.no var sandskuta som «sneiet» oppdrettsanlegget og gikk i berghammeren for åpent mobilkamera ved Fausa i Storfjorden i mai.

Hendelsen ble filmet av vitner på oppdrettsanlegget like ved, og filmen har gått sin seiersgang etter at smp.no publiserte den.

Du ser den på nytt i videovinduet i denne saken!

Nummer to på lista er det den verbale eks-billettøren Kjellen som står for. I videoen under, løser han samferdselsproblemene på Nordvestlandet slik bare han kan. Glem Hafast, Fefast, Krifast, Møreaksen og andre akser. Det er ferja som løser problemene på de fleste plan, ifølge Kjell Kjellen Bigset.

Se Kjellen-videoen her

Vann og vær har og vil være en vinner på videofronten. Dokumenteringen av den høye vannstanden i Ålesund kapret tredjeplass på lista over årets mest sette videoer. I denne videosnutten ser du sjøen stige faretruende høyt i Brosundet:

Høy vannstand i Ålesund

Deretter følger disse videoene:

4. Cowboyhatt og hjortevest

foto
Teamet: Her er Vassendgutane i lag med teamet bak videoen. Bak til venstre er ein av produsentane, Tom André Aarsnes. Framme: Ivar Arne Knarvik, Arthur Johan Bjørdal og Daniel Bjørkedal.

Vassendgutane slapp i slutten av oktober sin video, som vi publiserte på smp.no og som gikk sin seiersgang hos lesere og fans. Vet du hvem den siste cowboyen er? Filmen åpner med et skudd, og gikk som ei kule på smp.no:

Se videoen her

5. Her renner elva rett gjennom fabrikken

foto
Vått Flomvatnet på si ville ferd mot møbelfabrikken. Foto: Robert Kvam

Husker du regnskyllet i august som førte til oversvømmelser på Ikornnes og som skapte store vansker for møbelfabrikken til Ekornes? Vannmassenes ville ferd forbi og gjennom anlegget ble fanget på video:

Les mer og se videoen her

6. Filma ulv på nært hold

foto
ULV: Her er ulven fotografert i Sykkylven dagen etter at han vart skoten på Ikornnes natt til 6. juni, etter ei omfattande jakt på rovdyret som tok livet av eit 20-tals sauer i Stranda og Sykkylven. ARKIV

2014 var året da ulven kom tilbake til Sunnmøre, og når den ble fanget (så vidt) på video, var det en klikkvinner for smp.no. Ole Andreas Ljøen klarte å fange dyret med mobilen sin i Søvikdalen i slutten av mai:

Les mer og se videoen: Filma ulven på nært hald

7. Helikopterbilder av rasfarlige Mannen

Skulle fjellet rase, eller skulle det ikke. Fjellet bergtok bokstavelig talt norske lesere i dager og uker høsten 2014, og helikopterbildene fra stedet kapret sjuendeplassen på vår toppliste.

Her ser du filmen

8. Bølgen

foto
Filmopptak: Skulespiller Kristoffer Joner flykter fra bølga opp Ørnevegen. Stort filmteam og et stort apparat med blant annet 60 biler og over 80 statisster var i sving under opptakene i Geiranger.

Katastrofefilmen fra Geiranger som nå er under produksjon, er både omstridt og mye omtalt. Da smp.no viste en eksklusiv bit av filmen, så strømmet leserne inn i videoplayeren. Her ser du en smakebit på det som kommer til en kino nær deg i lået av 2015:

Her kommer "Bølgen"

9. Sjekk det hullet

foto
Dette hullet går 20 meter ned i jorda og ender i taket på den nye parkeringshallen i Aksla. Foto: Stig Vågnes

Overraskelsen var stor for smp-tipseren som plutselig oppdaget at arbeiderne som borer og sprenger inne i Aksla, fikk gjennombrudd midt i byens park. Det var i september at gjester i byparken fikk seg en støkk, og hvorfor ser du her:

Boret seg opp i byparken

10. Brann i Bingsa

I begynnelsen av juni tok det fyr i søppelberget på Bingsa i Ålesund. Videobildene fra brannen kapret tiendeplassen på videolista for 2014:

Brann i søppelfylling gir giftig røyk

Har du en morsom video du vil dele med andre? Tips oss på 95 400 400 eller på 95400400@smp.no!

foto