– Vi ønsker å gjøre grep som kan få bysentrum til å henge bedre sammen med den delen av Ålesund, sier plan- og bygningssjef Ole Søvik.

– En gang- og sykkelforbindelse mellom Volsdalsberga og Meierikaia vil kunne ha positiv effekt på kort sikt i kombinasjon med å gjøre området langt mer attraktivt. Kanskje skal dette legges litt lenger ut i sjøen enn dagens vegsystem. Det vil kunne realiseres raskt og kan ligge der også etter at vegvesenet har foretatt sine utbygginger, påpeker Søvik og ser for seg mulige løsninger i området i form av gang- og sykkebro, promenade og sjøbad slik de har på Islands Brygge i København.

Mulighetsstudie

Kommunen har fått 300.000 kroner av Møre og Romsdal fylkeskommune til et mulighetsstudie av området, forutsatt at kommunen, vegvesenet eller andre stiller med tilsvarende.

Og kanskje med et spleiselag med Tafjord Kraftvarme AS, eventuelt andre interessenter og investorer.

Spennende ting

– Det er mulig med en gjennomføring av mindre tiltak som kan samordnes med de større tiltakene i en framtidig bypakke. Det er snakk om å åpne opp for visjonære ideer der en også får lov til å realisere noe nytt midt i all nødtørftig planlegging. Og med mulighet for rask realisering av en gang- og sykkelforbindelse fra Color Line Stadion til Meierikaia som gjør det mulig for folk å bevege seg langs fortauet til bysentrum. Etter en fotballkamp, en konsert eller andre arrangement på CLS eller Sparebanken Møre Arena går folk gjerne på fyllingen langs sjøen på utsiden av innfartsvegen, påpeker Søvik.

Markedssjef Knut Arve Tafjord mener at slike planer senere kan knyttes opp mot turisme; et hotell, eventuelt få et badeland på linje med Blå Lagune på Island.

– Vi kan få Grønn Lagune. Men noen må håndtere dette, sier han.

Stor attraksjon

– Vi flagger muligheten for å lage et oppvarma sjøbadeland som kan brukes mesteparten av året. Det ville være en stor attraksjon hvis det fikk noen og tjue grader med rent sjøvann. Det eneste i Norge.

Vi kan bidra med billig energi. Ved å bruke rent saltvann i sjøbadet trenger en bare å skifte vannet hver dag og en slipper tilsetting av klor, noe som gjør det hele mye billigere, påpeker han. Tafjord tror ikke det er lett for kommunen å bevilge penger til et badeland. Det er vanskelig å få lønnsomhet i slike anlegg. Sjøl ser han muligheten for at et sjøbad eventuelt kan knyttes opp mot hotelldrift og andre installasjoner. Han nevner mulighet for hotell på Bålholmen.

– Der er sandbunn på ei grunne på østsida. Her er muligheter for å lage til en liten sandstrand i tilknytning til et sjøbad, sier han.

Les også: - Spenstig og moderne

Les også: - Ikke rom for både sjøbad og badeland

Ole Søvik ønsker å få til spennende ting i området rundt Volsdalsvågen. Foto: Staale Wattø
I København har de laget en gangbro og sykkelbro over sydhavnen, som forbinder Kalvebod Brygge med Islands Brygge. Foto: Samfoto
På Islands Brygge i København har de et sjøbad i tilknytning til promenaden. Foto: NTB Scanpix