Hvem:

Sigrid Solbakk Raabe. Hun er født og oppvokst i Ålesund og går i 2. klasse internasjonal linje ved Fagerlia videregående skole. Sigrid begynte å spille piano i 2. klasse på barneskolen, og med sang i 8. klasse. Tar fortsatt sang- og pianotimer. Gitar begynte hun ikke å spille før hun gikk i 9. klasse.

– Jeg er ingen dreven gitarist, sier 17-åringen, som ofte framfører låtene sine til eget gitarspill.

Hva:

Skriver og framfører egne låter i en sjanger Sigrid kaller pop.

– Men ikke i den klassiske, kommersielle popstilen. Jeg prøver å putte litt spesielle element inn i musikken, blant annet bruker jeg stemma mi aktivt til å skape forskjellig klanger. Det blir mye opp og ned i stemmeleiet, nesten på grensa til jodling, forklarer artisten som også bruker lyden av banjo i låten «Sun» når den spilles med band.

Sigrid Solbakk Raabes «Sun» ble kåret til NRKs Ukas Urørt-låt i mai. På sensommeren ble hennes electronica-låt «Two fish» med på C-lista til P3, og der er hun fortsatt sammen med Billie Van og Lars Vaular.

– Kjempestas, sier 17-åringen om det.

Under Scena-konserten framfører hun de to låtene pluss «A year», alle med tekster inspirert av Sigrids egne erfaringer.

– Skummelt å brette ut meg selv på denne måten, men mange positive tilbakemeldinger gjør at jeg våger å fortsette. Det er lettere å få fram det jeg ønsker å formidle når jeg bruker meg selv. Jeg tar mine egne følelser inn i tekstene, forteller hun.

Hvorfor?

– Jeg klarer ikke la være å lage låter. Musikk gir meg mye glede. Tidligere spilte mye coverlåter, men så ble jeg utfordret av bror min til å lage min egen låt til en konsert i Ålesund. I mars skrev jeg min første sang. Ting har gått veldig fort.

– Hva betyr det for deg å opptre på Scena?

– Veldig kjekt å få denne muligheten til å spille for et stort publikum. Jeg synes det er stas å kunne bidra til å skape god stemning nå i førjulstida.

Hva nå?

– Det er viktig for meg å gjøre det bra på skolen. Det siste halve året har vært temmelig hektisk. Men i februar går jeg med band i studio på Giske for å spille inn låter til mitt første album, som kanskje blir ferdig utpå høsten. Nå føler jeg behov for å roe litt ned for å skrive låter, sier artisten som har hatt henvendelser fra plateselskap og management.

– Veldig stas, men jeg kommer ikke til å ta stilling til noen av henvendelsene før jeg har i boks et album jeg står inne for fullt og helt. Jeg er bare 17 år, og har god tid!

foto
<strong>Artist:</strong> Sigrid Solbakk Raabe har klart å gjøre seg bemerket med sine egne låter. 17-åringen er dagens artist på Scena. Foto: Staale Wattø