Entusiastene er med på det nasjonale fototreffet, som Norsk Selskap For Fotografi (NSFF) og Ålesund kameraklubb inviterer til. Treffet, som også har innbakt årsmøtet til NSFF, åpnet torsdag og varer til søndag.

Travelt.

– Det har vært et strev, innrømmer formannen i Ålesund kameraklubb, Leonard Løvoll, til Sunnmørsposten. Mye skal på plass når en slik skare av fotograferende besøker byen.

Det var ordfører Bjørn Tømmerdal, som torsdag ettermiddag ønsket velkommen til treffet, som har base i Arbeideren. Seinere på ettermiddagen var det byvandring med Harald Grytten. Utover kvelden var det klubbledermøter og visning av spesielle naturbilder som innfjordingen Steinar Vikås har tatt. Fredag står blant annet en utflukt til Runde på programmet, og lørdag er det tur til Alnes. Ikke uventet bruker deltakerne fotoapparatene flittig, og man kan levere bilder til en egen konkurranse. Lørdag kveld er det festmiddag på Fjellstua, der bilder fra Landskonkurransen blir vist. Der er det utdeling av priser og hederstegn.

Økende oppslutning.

– Det har ikke vært så stor oppslutning om NSFF på mange år. I dag er det registrert hele hundre klubber som medlemmer, sier Løvoll.

– Hvorfor tror du interessen er så stor?

– Folk tar flere bilder enn tidligere. Bildene er blitt mer tilgjengelig, og digitale bilder kan man se med det samme. Det er også mye rimeligere enn filmruller, sier Leonard Løvoll, som forteller at Ålesund Kameraklubb består av 57 medlemmer.

Seniorer.

– Det er en god del seniorer, men de unge kommer også med, sier han.

Leonard Løvoll er leder Ålesund Kameraklubb
Et utvalg av bilder til Landskonkurransen vises i Arbeideren. Foto: Roger Brendhagen