Liv-Tone Ulstein Brunstad er opprørt over nyheten om at de minste barna skal behandles i Trondheim. Sammen med Anette Iren Myklebust Haram startet hun i fjor vinter aksjonen "De små vil også se" som har samlet inn store summer til kostbart utsyr til neonatalavdelinga i Ålesund.

Dramatisk historie

Begge kvinnene har vært gjennom dramatiske og traumatiske opplevelser i forbindelse med tvillingfødslene sine.

- Tvillingene våre ble født i uke 24 pluss to dager, forteller Liv-Tone.

Datteren klarte ikke legene å redde, men sønnen Kristian gikk det bra med. Anette Irens tvillinger greide også mot alle odds å komme seg gjennom den tøffe starten.

Takker avdelingen

- Og begge har vi alt å takke neonatalavdelingen i Ålesund for, sier Liv-Tone Ulstein Brunstad. Jeg tror at mannen min og jeg hadde mistet begge barna hvis jeg skulle ha blitt flyttet til Trondheim da fødselen startet altfor tidlig.

Og det er heller ikke bare barna dette handler om.

- Tenk på fedre og søsken dersom mor blir sendt til Trondheim for lange perioder. Jeg opplevde selv hvor godt det var for meg å ha de andra barna våre i nærheten.

Liv-Tone og Anette Iren har brukt mye tid og krefter på å samle inn penger til avdelingen i Ålesund. Men de har også benyttet anledningen til å framsnakke et fagmiljø der de ikke et øyeblikk har følt seg utrygge.

- Både vi og andre i samme situasjon har blitt tatt vare på og behandlet på en helt fantastisk måte av fagfolk av første klasse. Jeg kan ikke fatte hva de ønsker å oppnå med å ødelegge dette miljøet.

- Hva tror du er grunnen?

- At St. Olavs ønsker mer makt og flere ressurser på bekostning av Ålesund. Hva skulle det ellers være?