Det var en noe hektisk kveld for politiet på Sunnmøre natt til søndag. Natten begynte med en melding fra en huseier i Sykkylven som klagde på støy fra et hus like i nærheten. I det bråkete huset hadde en gjeng ungdommer fest.

Den irriterte naboen hadde prøvd å ta kontakt med ungdommene og bedt de om å dempe seg, men uten hell. Politiet tok da kontakt med huseieren av den bråkete festen. Det viste seg å være en fest i forbindelse med en 18-års feiring. Flere uinviterte hadde dukket opp uanmeldt, og det igjen hadde skapt mye støy.

Etter dette fikk huseier roet ned festen sin, og politiet slapp å rykke ut.

Promillekontroll

Det ble gjennomført to promillekontroller på Sunnmøre natt til søndag. Den ene kontrollen ble holdt i Fosnavåg, den andre i Ålesund. I Fosnavåg ble 20 kjøretøy stoppet, men ingen av disse hadde promille. Kontrollen ble holdt ved 00.30 tiden.

I Ålesund holdt UP promillekontroll på Lerstadveien, på Gåseid og i Skarbøvika i tidsrommet mellom kl. 23.00 - 02.30. Totalt ble 160 kjøretøy stoppet. Av disse hadde en fører i 20-årene lav promille. Blodprøve ble tatt og det blir opprettet sak om forholdet.

Klokken tre ble en ung fører stoppet av UP på innfartsveien ved Nørvasundet. Den unge bilisten hadde en gjennomsnittsfart på 106 km/t. Førerkort ble beslaglagt og sak blir opprettet.

Kranglevorne menn

Like før klokken to ble en mann i 20-årene i Ålesund innbrakt og satt i politiarrest etter at han hadde kranglet med vakter på et utested. Mannen ble kjørt hjem av politiet med pålegg om å holde seg borte fra sentrum den natten.

Dette var ikke den hissige mannen enig i. I politiloggen står det:

- (Mannen) forstod ikke helt dette pålegget og måtte derfor tilbringe resten av natta på offentlig madrass på betonggulv.

Politiet vil opprette sak om forholdet.

I fire-tiden samme natt ble en annen mann i 20-årene innbrakt i arresten. Politipatruljen i Ålesund hadde observert mannen slå til en annen person. Når politiet grep inn hisset mannen seg opp og sjikanerte dem.

Mannen som ble innbrakt endte opp med å dele naborom med den andre mannen som ble innbrakt samme natt. Han fikk også de samme fasilitetene.