Wenche Foss' ærespris ble mandag delt ut for sjette gang under Se og Hørs kjendisgalla på Chat Noir i Oslo. Prisen ble for første gang delt mellom en person og en organisasjon, og i år delte Giertsen prisen med Sykehusklovnene.

– Viktig å synes

Kunstnerisk leder for prosjektet, Elisabeth Helland Larsen fra Ålesund, forteller at prisen betyr mye.

– En ting er den økonomiske siden ved prisen, for vi trenger støtte. Men veldig mye viktigere er det at vi er synlige og at det arbeidet som gjøres i sykehuskorridorene blir sett, forteller hun til smp.no mens galladeltakerne er samlet for å feire ved Theatercafeen etter utdelingen.

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg på arbeid med barn på sykehus.

«Juryen er imponert over jobben Sykehusklovnene gjør for å glede syke barn over hele landet. Klovnene skaper glede og latter hvor enn de ferdes – ikke bare blant barna, men også blant de mange pårørende og folk som utfører uendelig viktig arbeid på landets sykehus», heter det i begrunnelsen fra juryen.

Til Ålesund

Klovnene har også hatt besøk ved sykehuset i Ålesund, og de håper å etablere et fast tilbud her på sikt. Foreløpig er Ålesund et pilotprosjekt, sammen med Arendal.

– Vi er blitt tatt i mot med åpne armer i Ålesund og det er fantastisk for oss å få være til stede også her. Vi vil fortsette å kjøre pilotprosjekt med besøk i Ålesund til våren, men vi må utvikle oss skrittvis etter hvert som vi har kapasitet, forteller Larsen.

Det hele startet da klovnen «Pling», eller gründer Tove Karoliussen, entret korridorene på Ullevål sykehus i 2001. Siden da har organisasjonen bare vokst, og de satser på å bli landsdekkende innen 2024.

Les mer om arbeidet til Sykehusklovnene på nettsidene deres (ekstern lenke)