Ketil Solvik-Olsen ba Ålesund om å lage en ny bypakke der blant annet de forventa statlige bidragene måtte jekkes betydelig ned. Nå foreligger forslaget til den reviderte pakken, men flere politikere har reagert sterkt på det bare har gått ei uke fra forslaget ble lagt fram til det skal behandles torsdag.

Må holde frister

Rådmannen begrunner hastverket med at det er frister som må holdes og at man kan risikere at penger til Lerstadvegen vil forsvinne hvis bypakken ikke blir vedtatt og spilt inn i revideringen av Nasjonal Transportplan.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på Smp.no

Ingen fare

Ketil Solvik-Olsen tror ikke at politikerne skal være så redde for akkurat det.

- Denne strekninga er en viktig del av eksportvegen, og vi ønsker at den skal bli realisert, sier ministeren til Smp.no.

- Nå ligger Breivika - Lerstad inne som en del av bypakken, men realiseringa av prosjektet er ikke avhengig av det, sier Ketil Solvik-Olsen. Dersom forutsetningene blir endret, er det ikke noe i vegen for å ta Lerstadvegen ut av bypakken og gjennomføre det som et eget prosjekt.

Les også: - Hva blir konsekvensene av bommen for oss?

Les også: Siste ord er ikke sagt, mener brumotstander

Les også: Går for bom i indre bydel

Les også: Bypakken provoserer ytre bydel

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på Smp.no

Trygge

Ministeren understreker at det selvsagt er viktig å ta hensyn til tidsplanen for å få bypakken fram til Stortinget våren 2017.

- Men det er også viktig at politikerne gjør vedtak som de er trygge på og bruker den tida de føler de trenger. Hvis politikerne i Ålesund frykter at millionene til Lerstadvegen forsvinner hvis de ikke gjør et vedtak denne uka, vil jeg si at det er en ubegrunnet frykt, sier Ketil Solvik-Olsen.

- Vi kommer helt sikkert til å finne løsninger som gjør at dette viktige vegprosjektet blir realisert enten det er en del av en pakken eller ikke. I vårt departement er det stor velvilje for prosjektet.

Ikke bevilgninger

Solvik-Olsen understreker også at det ikke bevilges penger via NTP, men at det er ei forventningsliste over hvilke samferdselsprosjekter som bør prioriteres.

- Her kan det selvsagt skje forandringer og omprioriteringer fra år til år, men i inneværende periode ligger vi godt foran skjema når det gjelder å gjennomføre de prioriterte prosjektene, sier Ketil Solvik-Olsen.

Det er spesielt politikere fra opposisjonen i bystyret som har reagert på det de mener er ei saksbehandling som gå for fort i svingene. Frp kommer til å foreslå at saken blir utsatt, men ikke lenger enn at det kan bli gjort et vedtak i bystyret den 3. desember.

- Når rådmannen kaller dette 3. gangs behandling og at det ikke er noe nytt i pakken, stemmer ikke dette, sier Frps gruppeleder Geir Stenseth. Tiltakene på Myrland og på strekningen Flisnes-Emblem var ikke med i den opprinnelige pakken.

Også Venstres Kirsti Dale og Ålesundlistas Hans Kjetil Knutsen har vært klare på at de misliker prosessen i denne saken.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook