Den erfarne Molde-politikeren har 16 år bak seg i kommune-og fylkespolitikk. I en melding mandag gjorde hun det klart at hun trekker seg.

– Frank Sve er dyktig og egenrådig. Jeg har ikke noe mot han personlig, men for å kunne drive valgkamp for Frp må jeg kunne se folk i øynene. Jeg følte nå at det var kommet til et punkt der det ikke lenger var mulig.

Hun mener Sve har ført Frp inn på en kurs der partiet er i mot alt som kommer Molde-regionen til nytte.

– Han har lagt seg på en linje der en skal motarbeide alt som dreier seg om Molde-regionen for så å sanke stemmer i andre deler av fylket, sier Hoff Berg.

Hun sier nå at hun hele tiden har vært motstander av byggingen av Nordøyvegen, og at hun er sterkt uenig i snuoperasjonen Sve og Frp står bak i forholdet mellom Møreaksen og Romsdalsaksen.

Vraket

– Jeg har hele tiden ment at fylket ikker har økonomi til å gjennmføre Nordøyvegen. Jeg har vært kritisk til dette prosjektet fra dag en, men så lenge jeg har vært med i Frp har jeg lojalt forholdt meg til at vi som parti har støttet byggingen av Nordøyvegen.

Hoff Berg avviser at det er nominasjonskomiteens vraking av henne på fylkestingslista til valget neste år som er årsaken til at hun nå trekke seg.

– Nei, det er det ikke. Etter den siste fylkestingssamlingen gikk jeg ut av døra og tenkte, nei dette går ikke lenger.

I nominasjonskomiteens begrunnelse for vraking av Hoff Berg stod det at hun i stedet for å være på fylkestinget skulle gjøre en viktig jobb for partiet i Molde bystyre.

– Dette var helt ukjent for meg helt til jeg så nominasjonskomiteens uttalelse.

– Så du ble vraket uten å få beskjed på forhånd?

– Jeg hadde vel ikke jobbet så veldig hardt for å sikre meg plassen. Som sagt hadde jeg begynt å bli tvil om min framtid i partiet, sier Hoff Berg til det.

Helt ukjent

Frank Sve er svært overrasket over utmeldelsen fra Hoff Berg.

– Denne så jeg ikke komme. Jeg regner Margareth som en god venn og jeg har ikke noen negativt å si om den jobben hun har gjort for partiet, sier en lettere rystet Sve.

Hun karaktersierer deg som dyktig, men egenrådig?

– Det første vil jeg ikke mene noe om. I partiet har vi spilleregler for hvordan arbeidet skal foregå, jeg mener jeg holder meg til de reglene, sier Sve.

– Hun trekker seg blant annet på grunn av måten du angriper politiske motstandere og folk i fylkesadministrasjonen. Er det et tankekors for deg?

– Jeg fikk kraftig tilbake selv da jeg gikk ut og sa at Arbeiderpartiet var i lomma til Torgeir Dahl. Nå går Hoff Berg selv ut med karakteristikker av meg, slik sett gjør hun det samme som hun angriper meg for, sier Sve.

– At hun var mot Nordøyvegen har jeg ikke oppfattet. Det var helt ukjent for meg, sier Sve.