Som ordfører i Ålesund mener Eva Vinje Aurdal at hennes viktigste oppgave er å få ungdom tilbake til byen. Dette vil hun gjøre ved å bedre kulturtilbudet og ikke minst fremme skoletilbudet.

foto
Arbeidsuke: Jonas Andre Silseth og Anders Hüttner Pilskog har hatt arbeidsuke hos Sunnmørsposten denne uka og intervjuet både medelever og ordfører. Foto: staale wattø

Mer penger til skole

Vinje Aurdal vil virkelig bruke mer penger på skole, men etter som Ålesund ligger på ROBEK, er det vanskelig. ROBEK er et register over kommuner som har økonomiske vansker og som trenger godkjenning for å kunne låne penger.

– I og med at Ålesund ligger på ROBEK-lista har vi ikke lov til å ta opp lån. Derfor er det vanskelig å få gjort noe med skolene i kommunen. Vi har satt opp en liste over hvor det haster mest å få gjort noe. Der er Kolvikbakken ungdomsskole først, så Emblem barneskole. På tredje plass kommer Hessa barneskole. Den skolen har for dårlig plass. På Kolvikbakken ungdomsskole har de ventet på oppussing i 30 år.

– Jeg har vært rundt om i landet, og har sett fantastiske skolebygg. Jeg skulle virkelig ønske at det hadde vært slik også i Ålesund, sier ordføreren.

Bedre kollektivtilbud

Ålesund kommune planlegger å bygge ut rundt NTNU, Åse og på Moa.

– Der vil vi lage knutepunkt for kollektivtransport. Det gjør vi for at det skal være enklere, slik at folk kan slippe å bruke bil. Det vil bedre miljøet i Ålesundregionen betraktelig, sier ordføreren.

Får møte folk

En vanlig dag for Eva Vinje Aurdal inneholder veldig mange møter. Spesielt nå når planleggingen av nye Ålesund kommune er i full gang, men det er ikke det som er kjekkest, synes hun.

– Jeg synes det er veldig mye i jobben min som er kjekt, men det kjekkeste er når jeg får reise rundt i kommunen og møte folk, spesielt barn og ungdom. Det var også veldig moro å få lov til å åpne LilleStortinget på Fagerlia videregående skole denne uka, sier hun.

Artikkelforfatterne har denne uka hatt arbeidsuke i Sunnmørsposten. Jonas kommer fra Skarbøvik ungdomsskole og Anders fra Hareid ungdomsskule.